Minik Öğrencilere "Postane ve Postacılık" Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrencilere "Postane ve Postacılık" Anlatıldı

Edirne'de minik öğrencilere PTT 175. kuruluş yıl dönümü kapsamında "postane ve postacılık" öğretildi.

23.10.2015 11:12

Edirne'de minik öğrencilere PTT 175. kuruluş yıl dönümü kapsamında "postane ve postacılık" öğretildi.

Yaşları 5 ile 7 arasında değişen yaklaşık 30  öğrenci, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde bulunan Edirne PTT Başmüdürlüğü'nü ziyaret etti.

PTT çalışanları öğrencilere bir vatandaşın postaneden yapabileceği tahsilat, havale, kargo ve mektup gönderme işlemlerini anlattı.

Edirne PTT Başmüdürü Mustafa Nalbant ve PTT çalışanları öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra onlara çeşitli hediyeler de verdi.

Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT'nin alanındaki birçok hizmeti hayata geçirerek çağı yakaladığını söyledi. 23 Ekim 1840'ta kurulan PTT'nin Türkiye'nin en eski kuruluşlarından biri olduğunu belirten Nalbant, "PTT Genel Müdürlüğü tarafından yurdun her yerine konulan PTTmatiklerle de hizmet vermeye devam ediyoruz. Havale, fatura ödemesi, emekli maaşı alan SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri ile 2022 sayılı kanuna göre alanların maaş ödemeleri yapılmakta ve ayrıca PTT kartlar ile alışveriş yapılabildiği gibi diğer bankaların yurt içi ve yurt dışı ATM işlemleri yapılabilmektedir."

Nalbant, PTT çalışanlarının araçlar ve yaya olarak yaz, kış demeden çalışmalarını fedakarca sürdürdüğünü dile getirdi.

Öğrencilerden 6 yaşındaki Kağan Çiftçi ise postacılığa ilgi duyduğunu söyledi. PTT'yi ziyaret etmenin merakını giderdiğini ve postacılıkla ilgili yeni bilgiler öğrendiğini ifade eden Çiftçi, büyüyünce postacı olmak istediğini ifade etti.

5 yaşındaki Zeynep Ada Sabaner ise postacının sadece mektup dağıtmadığını, çeşitli evrak işlemleriyle de ilgilendiğini kaydetti. Sabaner, büyüyünce PTT'de çalışmak istediğini kaydetti.

Emekli PTT çalışanı 86 yaşındaki Mehmet Kemal Engür de PTT'nin 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ziyarete geldiğini söyledi. Postacılığın büyük gelişim gösterdiğini aktaran Engür, "Bizim zamanımızda yürüyerek gidiyorduk her yere. Postacılık şimdi değişti tabii yürüyerek gidilen yerler var ancak araçların olması büyük kolaylık sağlıyor" dedi.

Öte yandan, Edirne PTT Başmüdürlüğü'nün 175. müşterisine çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Öğrencilere 'Postane ve Postacılık' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement