Minikler Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Minikler Hünerlerini Sergiledi

Minikler Hünerlerini Sergiledi

Şanlıurfa'da Mehmet Akif İnan İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen 'Ayının Fendi Avcıyı Yendi' adlı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

05.06.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif İnan İlkokulu öğrencileri 'Ayının Fendi Avcıyı Yendi' adlı tiyatro gösterisi düzenledi.

Mehmet Akif İnan İlkokulu Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

İkinci yarı eğitim öğretim yılının başından itibaren böyle bir etkinlik çalışması yaptıklarını belirten ve tiyatro ekibine rehberlik eden öğretmen Tuba Kurt öğrencilerin tiyatroya oldukça ilgili olduklarını kaydetti. Tiyatronun öğrencilerin davranışları üzerinde büyük bir etkisinin olduğunu belirten Kurt, "Özellikle çocukların davranış değişiminde olumlu katkılar sağlamak amaçlı tiyatronun çok büyük önemine inanıyorum. Burada yaptığımız çocuklara tiyatro sevgisini aşılamak ve iyi değerleri gerçekten tiyatro aracılığıyla aktarmaktı. Oyunumuz 'Ayının Fendi Avcıyı Yendi.' Kültür Bakanlığı tarafından oluşturulan bir çocuk oyunudur. İyiliği, dostluğu, doğruluğu anlatır. Ve özellikle çocukların bu değerleri öğrenmeleri gerektiği için dört ay gibi bir sürede hemen hemen her gün, yeri geldi yemek yemedik, yeri geldi derslerden de feragat ederek şu günü hazırladık. Profesyonel bir oyun çıktı. Teşekkür ediyorum. Kadir Kırıcı Bey bizi bu konuda çok destekledi. Kostümler olsun, fikirler olsun, bana rejisörlük eğitimi vermek olsun, kendisine buradan şükranlarımız iletiyorum. Okul müdürüme de bize bu imkânları sağladığı için teşekkür ediyorum. Çocukların her biri birer tiyatrocu. Geleceğe 12 tane tiyatrocu yetiştiriyorum. Potansiyellerini fark ettiler" dedi.

GÖBEK: YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK ZORDUR

Mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu bir bölgede görev yapmanın hem öğretmenler hem de idareciler için zor olduğunu belirten Mehmet Akif İnan İlkokulu Müdürü Mehmet Göbek ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Göbek, "Dezavantajlı bölgelerde görev yapıp da yetenekli ve kabiliyetli olan öğrencileri ortaya çıkarmak, o cevherleri ortaya çıkarmak gerçekten zordur. İşte bugün bu cevherleri keşfeden Tuba hocamızdır. Bu çocukları keşfetti. Çoğu mevsimlik tarım işçisi. Şu anda bu bölgedeki okulların çoğundaki öğrenciler mevsimlik tarım işçisi olarak çalışma gitti. Öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Tuba hocamız sağ olsun, Kasım ayından beri diğer öğretmenlerimizle birlikte bu salonda çocuklara oryantasyon, motivasyon ve anlayarak hızlı okuma geliştirme programları geliştirdi. Çok olumlu katkıları oldu. Ben tekrar bu hocamıza teşekkür ediyorum ve tiyatro etkinliğimize gelen bütün misafirlere hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı. İzleyenlerin beğenisini kazanan oyun tam not aldı ve uzun süre alkışlandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Minikler Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement