Minikler Müzede Gördükleri Tarihi Eserleri Yapmaya Çalıştı - Son Dakika
Yerel

Minikler Müzede Gördükleri Tarihi Eserleri Yapmaya Çalıştı

Bandırma'da bulunan bir kreşin öğrencileri, "Müzeler Haftası" kapsamında Bandırma Müzesi'ni gezerek, burada gördükleri bazı eserlerin kilden örneklerini yapmaya çalıştı.

21.05.2015 17:02

Bandırma'da bulunan bir kreşin öğrencileri, "Müzeler Haftası" kapsamında Bandırma Müzesi'ni gezerek, burada gördükleri bazı eserlerin kilden örneklerini yapmaya çalıştı.

Kreşten gelen 3-6 yaş grubunu kapsayan 39 öğrenci, öğretmenleri gözetiminde önce müzedeyi gezdi, yetkilisi arkeolog Makbule Karadağ'dan bilgiler aldılar.

İlk kez bir müze gezen minik öğrenciler, ardından, "Form Sanat Atölyesi" heykeltıraşı ve kreşin kil öğretmeni Özlem Şengönül'ün gözetiminde, müzede gördükleri tabak, çanak gibi eski tarihi yapıtların benzerlerini yoğurmaya çalıştı.

Şengönül, müzeyi ilk kez ziyaret ederek, toprağı yoğuran öğrencilere, küçük yaşta tarihi eser sevgisi ve bilinci aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Karadağ ise ailelerin, çocuklarına tarih sevgisi ve bilincini küçük yaşlarda aşılaması gerektiğine dikkati çekerek, "Müzemizin kapısı küçük-büyük herkese açıktır. Çok zengin bir müzeye sahibiz. Tüm Bandırmalıları, müzemizi ziyarete çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minikler Müzede Gördükleri Tarihi Eserleri Yapmaya Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement