Miraç Kandili'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Miraç Kandili'ne Doğru

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç: "Bu mübarek gecenin, Türk, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum"

23.05.2014 10:59

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılıç, mesajında, İslam aleminin, 25 Mayıs'ı pazartesiye bağlayan gecede Miraç Kandili'ni idrak edeceğini anımsattı.

Miraç Kandili'nin hikmeti ve bereketi bol olan mübarek bir gece olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"İslam alemi olarak böyle olağanüstü bir geceyi bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır."

Miraç'ın ilahi yükseliş, gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini ifade eden Kılıç, Miraç'ın Peygamber efendimizin yaptığı mukaddes ve manevi yolculuk anlamına geldiğini vurguladı.

Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Kılıç, "Bu mübarek gecenin şehrimize, ülkemize, hayırlar getirmesini, Türk, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesini yaptı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Miraç Kandili'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement