Mirai, Avrupa Yollarına Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Mirai, Avrupa Yollarına Çıkıyor

Dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai, Japonya'dan sonra Avrupa'da da satışa sunulacak.

13.08.2015 11:27  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai, Japonya'dan sonra Avrupa'da da satışa sunulacak.

3 ÜLKEDE YOLA ÇIKACAK

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, adını Japonca "gelecek" kelimesinden alan Mirai, 2014 yılının aralık ayında başlayan Japonya satışlarından sonra, eylül ayından itibaren ilk etapta İngiltere, Almanya ve Danimarka yollarına çıkacak.

ALT YAPI GELİŞİNCE SAYISI ARTACAK

Mirai'nin 2017 yılından itibaren, hidrojen yakıt altyapısının geliştirilmesiyle birlikte çok daha fazla ülkede satışa sunulması planlanıyor. Avrupa'da 66 bin avro fiyat etiketiyle sunulan Mirai'nin 2015 yılında 50-100 adet satılması hedefleniyor.

TOYOTA'NIN İLK SERİ HİBRİTİ

Hibrit teknolojisinin öncüsü Toyota ilk seri üretim hibrit otomobili 1997 yılında üretmiş, 2000 yılında da Avrupa'da satışa sunmuştu. Toyota 2015 yılında ise hidrojen yakıtlı Mirai'yi Avrupa pazarına sunarak yine bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

EGZOS GAZI YERİNE SU BUHARI

Sadece su buharı salımı gerçekleştirerek Toyota'nın temiz ve sürdürebilir çevreci otomobiller üretme konusundaki öncü rolünü devam ettiren Mirai, otomobillerin, hatta dünyanın, geleceğini şekillendirme açısından da önemli özellikler taşıyor.

DEPOSU 3-5 DAKİKADA DOLUYOR

Geleceğin enerji kaynakları arasında gösterilen hidrojeni yakıt olarak kullanan Mirai, sıfır karbondioksit salımıyla dikkat çekerken, konforu, sürüş keyfi, 3 ila 5 dakika arasında doldurabilen deposuyla geleneksel motorların ulaştığı menzil ve hızı da sunuyor.

ASLINDA ELEKTRİK MOTORLU

Toyota yakıt hücresi sistemini ve hibrit teknolojisini bir arada sunan Mirai, hidrojeni elektrik üretmek için kullanıyor.

Çevreci özellikleriyle herkesi çevrecilik konusunda daha dikkatli olmaya teşvik eden Mirai, geleceğin otomobillerinin nasıl olacağı yönünde de önemli ipuçları veriyor.



Mirai, Avrupa Yollarına Çıkıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mirai, Avrupa Yollarına Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Patlıcanlı: Gayet güzel lakin fiyati türkiyede 200 binden Aşşağıda olmaz 25 1 Yanıtla
  • hakiki..: Simdi bağzı kesimler kaçak mazot koyabilirmiyiz der 25 0 Yanıtla
  • lol: On tampondaki hava gecisleri cok genis olmus be ayrica ic mekandaki o ekranli bolumde epey buyuk tutulmus goze batiyor. 7 5 Yanıtla
  • toyotasız: nidronjen mi hidrojen mi neyse bunu nerden bulacaz iyi ki burda satmıyorlar arabayı. geçen yıl motorsikletle köye gitmiştim motorsikletin benzini azaldı petrole girdim benzin yok mazot var dediler o günden beri istemiyorum hidrojen nidrojen ne haltsa 2 3 Yanıtla
  • maho: İyide araç kaç kuruş :) 1 1 Yanıtla

Advertisement