Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Yayınlandı - Son Dakika
Ekonomi

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Yayınlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi ile Mükelleflerin Hakları ve Ödevleri Rehberi'ni yayınladı.

11.04.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi ile Mükelleflerin Hakları ve Ödevleri Rehberi'ni yayınladı. GİB'in internet sayfasında ayrıca 2012/3792 Sayılı Kararname Kapsamındaki ÖTV İade Taleplerine İlişkin Verilmesi Gereken Tabloya İlişkin Sirküler ile ÖTV Kanununa Ekli I Sayılı Listedeki Malların İthalinde Alınan Teminatların Çözümü Talebi İçin Verilmesi Gereken Dilekçeye İlişkin Sirkülere de yer verildi.

GİB'den yapılan açıklamaya göre mirasçıların vergisel yükümlülüklerine ilişkin olarak Başkanlık tarafından hazırlanan "Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi"ni yayımladı. Mirasçıların vergisel yükümlülüklerine ilişkin olarak Başkanlık tarafından hazırlanan "Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi"ne elektronik ortamda Başkanlığımız internet sayfasında yer alan "Formlar ve Yayınlar" bölümünden ulaşabilecek. Ölüm halinde mirasçıların yapması gereken işlemlere yönelik hazırlanan Rehberde; veraset ve İntikal vergisi açısından yapılması gerekenler, gelir vergisi açısından yapılması gerekenler, katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi açısından yapılması gerekenlere ilişkin konulara yer verildi.

-MÜKELLEFLERİN HAKLARI VE ÖDEVLERİ REHBERİ YAYINLANDI-

GİB, mükellefleri hakları ve ödevleri konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırlanan "Mükelleflerin Hakları ve Ödevleri Rehberi"ni de yayımladı. Rehberde; mükellefiyetin tesis edilmesinden sona erdirilmesine kadar geçen süreçte mükelleflerin var olan hakları ile yerine getirmek zorunda oldukları yükümlülüklere yer verildi.

-ÖTV İADE TALEPLERİNE İLİŞKİN VERİLMESİ GEREKEN TABLOYA İLİŞKİN SİRKÜLER-

GİB ayrıca 11 Nisan 2014 tarih ve ÖTV-1/2014-2 sayılı 21 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Sirküleri ile ÖTV Kanununa Ekli (I) Sayılı Listedeki Malların İthalinde Alınan Teminatların Çözümü Talebi İçin Verilmesi Gereken Dilekçeye İlişkin Sirküler de yayımlandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement