Mirsad ve Ömer Forma Jestini Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Mirsad ve Ömer Forma Jestini Değerlendirdi

Mirsad ve Ömer Forma Jestini Değerlendirdi

Arena’ya gelen sarı lacivertli taraftarları 6 ve 7 numaralı formalarının selamladığı ikili, “En güzel yıllarımızı geçirdiğimiz Fenerbahçe formalarını salonda asılı görmenin mutluluğu şampiyonluklara bedel. O formalar artık tüm camianın” dediler.

19.11.2014 08:59

Fenerbahçe emek ister… Sarı lacivertlilerin 6 ve 7 formalarını emekli ettiği Mirsad Türkcan ve Ömer Onan, Fenerbahçe’ye olan bağlılıklarını bu cümle ile özetlediler..

Forması emekli olan ilk oyuncu olmasının bambaşka bir duygu olduğunu söyleyen Mirsad Türkcan, “Ne kadar teşekkür etsem azdır. Fenerbahçe’ye büyük emek verdim, şartlar ne olursa oynadım bunu herkes biliyor. Ama tabii ki emeklerimin karşılığını da başkanımız, yönetimimiz, taraftarımızdan fazlasıyla aldım... Onlara beni sahiplendikleri için çok teşekkür ederim” dedi.

7 numaralı formasının Arena’da asılı olmasının kendisini şampiyonluk kupası kadar mutlu ettiğini anlatan Ömer Onan ise, “Bunca sene emek verdiğim takımda basketbolu bıraktım. Sağolsunlar bana layık görüldü yoksa formaların salona asılması Türkiye’de çok yaygın değil. Yıllarca o salona kim gelirse gelsin o formayı görecek. Mirsad da ben de sarı lacivertli forma altında çok güzel yıllar geçirdik” diye konuştu.

İşte sarı lacivertli takımda iz bırakan iki ismin büyük jeste ilişkin açıklamaları;

"Galatasaray korktu gibi oldu"

Galatasaray’ın finalin son maçına çıkmaması, ‘Biz oradan korkuyoruz, gelmiyoruz’ gibi oldu. Geçen sezon finalin son maçına Galatasaray’ın çıkmaması spor için çok kötü bir şey. Galatasaray’ın sahaya çıkmaması kötü oldu. Kupa sahada kazanılıp, sahada kaybedilir, bence Galatasaray çok büyük yanlış yaptı. Maça çıkmaları gerekiyordu. Bu ‘Biz oradan korkuyoruz, gelmiyoruz’ gibi oldu, Fenerbahçe Ülker kupasını o finalden tam 123 gün sonra aldı. Tabii ki 4 ay sonra kupayı alsak da bunun coşkusu ayrı. O kupada benim de katkım vardı ve bunun için gerçekten çok mutluyum.

"İlk olmak çok özel"

Forması emekli olan ilk oyuncu olmam bambaşka bir duygu. Fenerbahçe ve Efes forması altında yaptıklarım dışında NBA’e giden ilk Türk basketbolcu oldum. 3 yıl önce basketbolu bırakmama rağmen Euroleague’de hâlâ benim rekorlarım var. Ama emeklerimin karşılığını o formada gördüğüm için çok mutluyum.”

"Fenerbahçe'yi bir günde sevdim"

"Fenerbahçe sevgimi ne kadar anlatsam azdır. O formayı giymek lazım bunu anlamak için, taraftarın önünde çıkman lazım. Fenerbahçe çok özel bir camia.. Novi Pazar’dan Türkiye’ye geldiğimde Fenerbahçe’yi 1 günde sevdim Bu arada biliyorsunuz Fenerbahçe’yi biliyorsunuz kardeş kulübümüz. Fenerbahçe sevgisi çok özel bir sevgi. Bu formayla bu kadar başarılı olup, jübile yapmaktan gurur duyuyorum. Başta Başkan olmak üzere tüm camiamıza bana yaşattığı güzel günler için teşekkür ederim.

"Aydın Örs ikinci babam"

"Ben çok koçla çalıştım ama bende yeri ayrı olan Aydın Örs’tür. O benim ikinci babamdır. Ben onunla çok şeyler paylaştım. Efes’e ilk geldiğimde babam rahmetli olmuştu. Aydın Ağabey, babamın yerini aldı. Hem antrenör hem de baba oldu benim için. Benim hayatımda çok önemli bir insan. Aydın Örs hakikaten beni oğlu gibi sahiplendi. Genç takımda ilk koçum Ergin Ataman’dır, Ülker ve Siena’da onunla çalıştık. Çok başarılı bir koç. O da benim Efes’teki koçlarımdandı. Kısaca Örs ile Ataman bana çok yardımcı oldu."

"Ömer'le yan yana olmak çok güzel"

"Efes yıllardan arkadaşım olan Ömer’in de formasının benim formamın yanımda yer alması beni çok mutlu ediyor. Ömer bunu hak etti. Can-ı gönülden oynadı, kurtarılmayacak toplara bile hamle yaptı, sorunsuz tam bir profesyonellik örneği gösterdi. Ömer örnek bir sporcu ama vakit geliyor. Ömür boyu oynayamazsın bir an yoruluyorsun.. Kulüp politikası, o renkleri seviyorsan zamanı geldiğinde anlayacaksın, biz ikimiz de anladık, onun için o formaların bedelinin karşılığı yok…"

"Obradovic de şanslı Fenerbahçe de"

"Obradovic'i getirmek, Fenerbahçe ve Ülker camialarının çok büyük başarısıydı. Obradovic geçen sene geldikten sonra 2 kupa kazandı. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de şampiyonluk. Bu takım bu sene daha iyi olacak. Ama hakikaten Fenerbahçe Obradovic işbirliği iki taraf için de çok hayırlı oldu. İki taraf da şanslı. Obra da şanslı çünkü böyle bir seyirci ve maddi imkanlar Avrupa’da hiçbir kulüp de yok."

"Efes ekolü kayboldu"

"Efes çok iyi bir takım kurdu. Tecrübe ve genç karışımı bir kadro ile inşallah yeni bir heyecan getirirler Türk basketboluna. Efes Türk basketbolunun ekolüdür.. Türkiye’ye ilk Avrupa Kupası’nı 96’da getiren takımdır. O takımda genç olmama rağmen ben de pay sahibi oldum… Efes Pilsen çoğu basketbolcuya ekmek kapısı açarken, onların kariyerlerine de büyük katkı sağladı. Ama maalesef son 10 senede Efes ekolü kayboldu. Bu iş sadece yabancılarla olmaz.."

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mirsad ve Ömer Forma Jestini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement