Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz: "Mısır'ı adil yargılanma hakkını garanti altına almaya, yanlışları düzeltmeye ve infazları önlemeye davet ediyorum" Ölüm cezası asla adaletin ifadesi değildir.

25.03.2014 13:01

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Mısır'da 528 kişinin idam cezasına mahkum edilmesinin insanlık onuruna saldırı olduğunu belirterek, "Mısır'ı adil yargılanma hakkını garanti altına almaya, yanlışları düzeltmeye ve infazları önlemeye davet ediyorum" dedi.

Kurz, Mısır'ın Minya şehrindeki ceza mahkemesinde yargılanan 528 darbe karşıtının ölüm cezasına mahkum edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Darbe karşıtlarının idama mahkum edilmesini eleştiren Kurz, "Biz, Mısır'daki ölüm cezalarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Avrupa Birliği'ndeki ortaklarımızla birlikte ölüm cezalarının ve toplu cezalandırmaların dünya genelinde kaldırılmasını savunuyoruz" ifadesini kullandı.

Yargılamaların tarafsız ve temel insan haklarına uygun olması gerektiğini vurgulayan Kurz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Toplu cezalandırma yöntemi olarak ölüm cezasının empoze edilmesinin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu yüzden Mısır'ı adil yargılanma hakkını garanti altına almaya, yanlışları düzeltmeye ve infazları önlemeye davet ediyorum. Karar, ölüm cezasının yürürlükten kaldırılmasına yönelik küresel çabaların gevşetilmemesi gerektiğini göstermiştir. Ölüm cezası asla adaletin ifadesi değildir. Bu insanının onuruna karşı vahşi bir saldırıdır. Ölüm cezası, hem suçların önlenmesine hem de güvenliğin sağlanmasına hizmet etmez."

Kurz, Avusturya'nın ölüm cezalarının ortadan kaldırılması için çabalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Açıklamada, dünya genelinde 193 devletin 50'sinde ölüm cezasının bulunduğu kaydedildi. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement