Mısır'da Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Şiddet Olayları

Mısır'ın Giza kentinin güneyinde bir kontrol noktasına kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 4 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

28.11.2015 12:25

Mısır'ın Giza kentinin güneyinde bir kontrol noktasına kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 4 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza kentinin güneyinde Sakara yolu üzerinde motosiklet kullanan maskeli saldırganlar tarafından polise ait bir kontrol noktasına ateş açıldı. Saldırıda 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Olay yerinin güvenlik kordonuna alındığı ve emniyet güçlerinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Mısır'ın farklı kentlerinde son aylarda güvenlik birimlerine yönelik saldırılarda artış olduğu görülüyor. Söz konusu saldırıları genellikle terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı gruplar üstleniyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement