Mısır Küspesini Yiyen Büyükbaş Hayvan Telef Oldu - Son Dakika
3. Sayfa

Mısır Küspesini Yiyen Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

Mısır Küspesini Yiyen Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde fındık bahçesine dökülen tavuklar için üretilen mısır küspesinden yiyen büyükbaş hayvanlar zehirlendi.

17.02.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde fındık bahçesine dökülen tavuklar için üretilen mısır küspesinden yiyen büyükbaş hayvanlar zehirlendi. Bozulan mısır küspesinden yiyen bir büyükbaş havyan telef olurken, bir hayvana ise ilaç tedavisi uygulandı.

Servetiye Mahallesi'nde bir fındık bahçesine kamyonla dökülün mısır küspesinden yiyen büyükbaş hayvanlar zehirlendi. Bahçeye giren büyükbaş hayvanlar çürümüş mısır küspesinden yerken, bir süre sonra rahatsızlanmaları nedeniyle veteriner çağrıldı. 1 büyükbaş hayvan telef olurken, 1 büyükbaş hayvana ise ilaç verildi. Hayvanların sahibi Ömer Ayyıldız'ın şikayeti üzerine jandarma, belediye ve Hendek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. Hendek'te bulunan tavuk yemi üreten fabrikanın çuvallarının üzerinde mısırın geviş getiren hayvanlara verilmemesi uyarısının olduğu görüldü.

Jandarma mısır küspesinin kimler tarafından atıldığının tespit edilmesi için araştırma başlattı. Veterinerin telef olan hayvanda yaptığı incelemede ilk belirlemelere göre bozulan mısır küspesinden yemesi sonucu öldüğü tespit edildi.

Ömer Ayyıldız bir büyükbaş hayvanının telef olduğunu belirterek, "Mahallemizin ortak otlatma alanı bulunuyor. Hayvanlar hemen yakında bulunan ve kapısı olmayan fındık tarlasındaki çürümüş mısır küspesini yemişler. Bir hayvanım telef oldu. Bir diğerinin de bu mısır küspesinden yediğini yapılan kontrollerde ortaya çıktı. Kesilmesi an meselesi. Mağduriyetimin giderilmesi istiyorum" dedi. - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Mısır Küspesini Yiyen Büyükbaş Hayvan Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement