Misyonerler ve Milyonerler! - Son Dakika
Spor

Misyonerler ve Milyonerler!

Misyonerler ve Milyonerler!

Buraya kadar çok başarılı gelen Trabzonspor'un kırılgan ve temposuz futbolunun, takımdaki misyonlarını tamamlamış milyonerlerden kurtulmadıkça düzelmesi imkânsız.

28.02.2014 02:31

Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Akçay….

Aynı kadro, üç ayrı teknik adam… Trabzonspor'un Juventus maçına bu hatırlatma ile başlayalım…

Bu takım iki yıldır her türlü oynatıldı. Bu takım bir tek futbol oynamadı. Bu takım İtalya'daki ilk maçta tüm savunma özellikli oyuncuları ile sahaya çıktı, sonuç belli... İlk maçta saman alevi gibi parlamak insanlara biraz ümit verse de tablo ortada.

Rakibin ilk maçtaki kadrosundan Tevez ve Pirlo yok, yerlerine Giovinco ve Vidal sahada.

Trabzonspor'da ilk maçta forma giyen Colman, Alex, Emre kenarda Adrian, Malouda ve Janko sahada…

Peki iki üç futbolcu ile bu denli değişken, bu denli savruk, bu denli silik oynanabilir mi?

Trabzonspor'un bu futbolcu kadrosu olursa oynar…

Rakip çabuk düşündüğü gibi çabuk oynayan ve ne yaptığını bilen bir ekip…

İki maçta kenarlardan hücuma çıkarttığı savunma oyuncuları ile sonuca gitmeyi bildi. Top hakimiyeti yüksek, doğru yerlere doğru koşularla daha önce planlanmış sistemi hayata geçiriyorlar.

Trabzonspor'un planlaması yok ki doğru işler yapsın…

Sezon başı ve devre arası hazırlıklarına katılmayan, takımın en fazla iznini kullanan ve yetmezmiş gibi sakatlığı nedeni ile bir aydır olmayan Malouda'nın varlığı, Alaattin'in lambasının cini dediğim Zokora'nın iş olsun diye forma giymesi, Özer ve Adrian'ın takım savunmasında olmaması, Janko'un önde baskı yapamaması Trabzonspor'u takım olma hüviyetinden zaten çıkartıyor.

Bu kadar kırılgan ve temposu düşük bir takımın en iyi oyuncusu, olsa olsa her zaman olduğu gibi kalecisi olur. Bu takım yapısıyla bu takımın savunmasına da bir şey diyemiyorum.

Ben yetkili olsam jübile yaptığını bangır bangır bağıran Zokora'ya teşekkür ederim, alacakları baki kalmak kaydıyla kafasına göre takılmasını söylerim. En azından sahada kafasına göre takılan bir futbolcudan kurtulurum.

Bir diğeri de Malouda, Fransız yıldız olarak geldi, Fransız yıldız olarak kalması ve geçmişine ihanet etmemesi için bavulunu toplamasına yardımcı olurum.

Bunlar misyonerliğini tamamlamış milyonerler…

Avrupa arenasında 14 maç yenilmeden tarihinde ilk kez grup lideri çıkan, Juventus gibi bir takımı Trabzon'a getiren Trabzonspor'a teşekkürler. Bir teşekkür de Mustafa Akçay ve teknik heyetine…

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Misyonerler ve Milyonerler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement