Mıxx Awards Türkiye 2014 ÖdülleriSahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Mıxx Awards Türkiye 2014 ÖdülleriSahiplerini Buldu

Dijital pazarlama iletişimi sektörünün heyecanla beklediği ve bu yıl 5. kez düzenlenen Mixx Awards Türkiye 2014'te ödüller görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

04.03.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital pazarlama iletişiminin sonuç odaklı, hesap verebilir yapısını yenilikçilik ve yaratıcılıkla harmanlayan Mixx Awards'un 2014 Ödül Töreni, 3 Mart Salı akşamı İstanbul Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus'ta gerçekleşti. Toplam 28 kategoride yılın en başarılı dijital kampanyaları ödüllendirildi.

Pazarlama ve iletişim dünyasının seçkin isimlerinden oluşan jürinin titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda 2014 yılına damgasını vuran projeler belirlendi. 100 ajans ve 131 reklamverenden 568 projenin, "Araç, Yöntem ve Platformlar" ile "Stratejiler ve Hedefler" olmak üzere iki ana bölüme ayrılan toplam 28 kategorideki zorlu rekabetinin sonucunda toplam 72 çalışmaya ödül verildi. Mixx Awards Türkiye 2014'ün kazananları, yarışmanın uluslararası ayağı olan Mixx Europe 2015'e katılmaya hak kazandı. Her yıl kategori birincileri arasından seçilen Yılın En İyisi Ödülü bu sene, Radikal ve TBWA \ İstanbul'un "Radikal #4Saat Silinen Haberler" projesine verildi.

IAB Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine pazarlama ve iletişim dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Gecenin sunuculuğunu, "Ulan İstanbul" dizisinin başrol oyuncularından Şebnem Bozoklu üstlendi.

Törende IAB Türkiye adına konuşma yapan IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun, şunları söyledi:

"Türkiye'de son 3 yıla ait verilere baktığımızda pazarın genel ortalamasının üstünde bir büyüme seyri izlediğini görüyoruz. Bu trendin süreceğini ve mevcut durumda %18-20 olan pazar payının %23-%24'lere kadar çıkacağını tahmin ediyorum. Hali hazırda, 2013 sonu itibari ile basınla başa baş noktaya gelip, biraz da geçmiş olan dijital, 2014 sonu itibarıyla net bir şekilde televizyondan sonra 2. büyük mecra olarak karşımıza çıkacak."

"Dünya ve Türkiye'de dijitalin büyümesine katkı yapacak temel unsurlardan birinin yaratıcılık ve yenilikçi bakış açısı olduğu vurgulayan Kurşun sözlerini bitirirken, "Bu yarışmaya katılanlar, kazanan kazanmayan herkes teşekkürü hak ediyor. Sizler ne kadar yenilikçiliğe açık olur, ne kadar yaratıcı çalışmalar üretir ve iyi sonuçlar elde ederseniz bu sektör o kadar büyüyecek. Hepinizi kutluyorum. Ve baştan da söylüyorum, geçen sene Avrupa ve Amerika'dan 3 ödülle geldiniz, bu sene en az 6 ödül almalıyız."

Bu yıl yarışmanın Lider Destekçileri Sahibinden.com ve Turkcell Superonline, Başarı Destekçileri MedyaNet ve Sozcu.com.tr, IAB Europe Protokol Destekçisi ise Milliyet.com.tr oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mıxx Awards Türkiye 2014 ÖdülleriSahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement