Mobil Ketem Projesi Germencik'te Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Mobil Ketem Projesi Germencik'te Tanıtıldı

Mobil Ketem Projesi Germencik\'te Tanıtıldı

Aydın’da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Mobil KETEM” projesinin tanıtım etkinlikleri Germencik ilçesinde yapıldı.

07.11.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Mobil KETEM" projesinin tanıtım etkinlikleri Germencik ilçesinde yapıldı.

Etkinliğe Germencik Kaymakamı Ayhan Işık ve eşi Sevdağ Işık, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Şeniz Karademir, Germencik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Burkaş, Germencik Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İsa Baran, ilçe protokolü ve davetliler katıldı.

Toplantıda Germencik Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İsa Baran, ilçede yapılan TSM çalışmaları hakkında sunum yaptı. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Şeniz Karademir, kanser ve taramalar konusunda katılımcılara bilgiler verdi ve erken teşhisin önemini vurguladı. Aydın'a kazandırılan Mobil KETEM aracı ve Aydın'daki çalışmalarla ilgili Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal konuşma yaptı.

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, yaptığı konuşmada kanserde erken teşhisin önemini vurguladı ve kanser tarama çalışmaları ile Mobil KETEM Projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mobil KETEM Projesi kapsamında, 40-69 yaş bayanlara meme kanseri, 30 - 65 yaş arası bayanlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak taraması yapılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mobil Ketem Projesi Germencik'te Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement