Moldova'da Cotiujenii Mici Köyü Kültür Evi Tadilatı Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Moldova'da Cotiujenii Mici Köyü Kültür Evi Tadilatı Tamamlandı

Moldova\'da Cotiujenii Mici Köyü Kültür Evi Tadilatı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moldova’nın Singerei Bölgesi’nde bulunan Cotiujenii-Mici köyündeki Kültür Evi’nin tadilatı gerçekleştirildi.

25.07.2014 10:40

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moldova'nın Singerei Bölgesi'nde bulunan Cotiujenii-Mici köyündeki Kültür Evi'nin tadilatı gerçekleştirildi.

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sn. IgorBolboceanu'nun20 Ağustos 2013 tarihinde TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ı ziyareti sırasında Moldova'nın Singerei Bölgesi'nde bulunan Cotiujenii-Mici köyünde yaşayan gençlerin faydalanmaları için yapılmaya çalışılan KültürEvi'nin tamamlanması için TİKA'dan destek beklediklerini belirtmişti.

Cotiujenii-Mici,Moldova'nın Singerei Bölgesi'nde bulunan ve CotiujeniiMici, Alexeuca ve Gura-Oituz köylerinden oluşan bir belde olup, nüfusu yaklaşık bin 800 kişiden oluşuyor. Kültür Evi bu üç köy tarafından milli bayramların kutlanmasına ilişkin törenlerde, beldenin önem arz eden konuları ile ilgili toplantılarda, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılıyor. 2012 yılında Cotiujenii-Mici Belediyesi tarafından pencereleri değiştirilen kültür evi tadilatının yarım kalmasından dolayı 3 senedir faaliyet gösteremiyordu.

Bu kapsamda bahse konu 3 köyde yaşayan gençlerin beldeden göç etmelerini engellemek, sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri yeni bir yaşam alanı kazandırmak maksadıyla tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilen Kültür Evi binası beldenin sosyo-kültürel hayatında çok önemli bir yer tutuyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Kültür Evi'nin tadilatı ile Singerei Bölgesi sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bölgenin en yeni ve en modern Kültür Evi binasına kavuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moldova'da Cotiujenii Mici Köyü Kültür Evi Tadilatı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement