MOODİST BAĞIMLILIK MERKEZİ UYARIYOR! YILBAŞI GECESİ İÇKİYE DİKKAT! - Son Dakika
Advertorial

MOODİST BAĞIMLILIK MERKEZİ UYARIYOR! YILBAŞI GECESİ İÇKİYE DİKKAT!

MOODİST BAĞIMLILIK MERKEZİ UYARIYOR! YILBAŞI GECESİ İÇKİYE DİKKAT!

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi olarak, yılbaşı akşamını kabusa döndürmek istemiyorsanız, yılbaşı gecesi içki içerken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları hatırlatmak isteriz:

02.01.2017 09:13  Güncelleme: 09:55
İlandır

Yılbaşı gecesi içki içmek zorunda değilsiniz. Bunu unutmayın. Eğer içecekseniz çok içmek zorunda değilsiniz. Genelde insanlar, yılbaşında çok içmeye kendilerini koşullandırırlar. Ama bu yanlıştır.

Çok içmek, çok eğlenmek anlamına gelmez! Alkollü içkiler, genelde ilk dubleden veya iki kadehten sonra "öfori" adını verdiğimiz neşeli ve keyifli olma etkisini yaratır. Ondan sonra içilecek kadehler, neşeyi azaltacak, sarhoşluk, saldırganlık gibi etkilere yol açacaktır. Bu nedenle çok içmenin eğlenmeyi artırmadığını hatırlayın.

İçmeden önce karnınızı doyurun. Özellikle yağlı yiyecekler yemeniz, alkolün emilimini azaltacaktır. Böylece fazla sarhoş olmayı engellersiniz.

İçtiğiniz her alkollü içkiden sonra bir bardak alkolsüz içki için. Örneğin her kadeh şaraptan sonra bir bardak su içebilirsiniz.

Tuzlu yiyeceklerden kaçının. Böylece fazla alkol alma ihtiyacınız da azalır.

Unutmayın! Çok içmek kadar hızlı içmek de olumsuz etkiler…

Dans ederken alkollü içkilerden kaçının. Dans ederken su kaybınız fazla olacaktır. Su kaybını gidermek için alkollü içki içerseniz, göreceğiniz zarar artacaktır. Susuzluğunuzu gidermek için alkolsüz içkiler için…

Meyve yemeye özen gösterin. Ertesi gün kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Kısa ama geniş bardaklar, uzun ve ince bardaklarla aynı miktarda içki içerir. Ancak bir illüzyon nedeniyle kısa bardakların daha az sıvı içerdiğini düşünürüz.

Bir bardak kahve sizi ayıltmaz! Soğuk hava da sizi kendinize getirmez. Bunlar sadece daha uyanıksınız izlenimi verir.

Son Dakika Advertorial MOODİST BAĞIMLILIK MERKEZİ UYARIYOR! YILBAŞI GECESİ İÇKİYE DİKKAT! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement