Motorinle Üzüm Kurutma İddialarına Tepki (2) - Son Dakika
Güncel

Motorinle Üzüm Kurutma İddialarına Tepki (2)

Motorinle Üzüm Kurutma İddialarına Tepki (2)

"üreticiler DENETİMLİ BAĞCILIK YAPIYOR" Sınırlı Sorumlu Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi de, üzümleri tüzük esaslarına göre kuruttuklarını anlatırken şöyle dedi: "Mazota üzüm bandırarak üzümlerin kurutulduğunu Başkan'ın açıklaması ile öğrendik.

08.09.2015 16:55

"üreticiler DENETİMLİ BAĞCILIK YAPIYOR"

Sınırlı Sorumlu Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi de, üzümleri tüzük esaslarına göre kuruttuklarını anlatırken şöyle dedi:

"Mazota üzüm bandırarak üzümlerin kurutulduğunu Başkan'ın açıklaması ile öğrendik. Böyle bir olay olmadı ve üzümler onun açıkladığı gibi kurutulmaz. Üzümlerimiz beton sergiler üzerinde potasyum, tuz ve zeytinyağı karışımını püskürtüp kurutuluyor. Kuru üzümlerimize sekte vurulacak. Modern sistemle üzüm elde eden üreticilerimiz üzümlerde kalıntı olmaması için denetimli bağcılık yapıyor. Kaldı ki, yıllık geliri üzümle olan üreticilerimiz böyle bir riski nasıl göz önüne alır? Açıklama gerçekten talihsiz olmuş."

Başkan Yusuf Tüfekçi, kuru üzümlerin okullarda dağıtıldığını belirterek lokumlu üzümün çok beğenildiğini anlattı. Güneş enerjisi ile üzüm kurutma tesisi yapılması için uğraş verdiklerini söyleyen Tüfekçi, "Hal böyle iken talihsiz açıklama ile binlerce ton üzüme zarar veriliyor. Bir an önce açıklama yapan Başkan'ın özür dilemesi gerek" diye konuştu. - De

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Motorinle Üzüm Kurutma İddialarına Tepki (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement