Motosikletli İki Çocuk Kazada Öldü - Son Dakika
Güncel

Motosikletli İki Çocuk Kazada Öldü

Motosikletli İki Çocuk Kazada Öldü

Tatilde okul harçlığını çıkarmak için bir tamirhanede çalışan Semih S. (15) ile arkadaşı Şaban Ş. (14) müşterilere ait 2 motosikleti ustalarından habersiz alıp iki arkadaşlarıyla birlikte Yenifoça'ya denize gitti

08.08.2011 14:30

İzmir'in Menemen İlçesi'nde yaşayan ve yaz tatilinde okul harçlığını çıkarmak için bir tamirhanede çalışan Semih S. (15) ile arkadaşı Şaban Ş. (14) müşterilere ait 2 motosikleti ustalarından habersiz alıp iki arkadaşlarıyla birlikte Yenifoça'ya denize gitti. Denize girip eğlenen dört arkadaş dönüşe geçtikleri sırada, S. ve Ş'nin bulunduğu motosiklet kavşağa girmeye çalışan kamyona çarptı. Kazada iki arkadaş olay yerinde can verdi. Olayla ilgili kamyon şoförü gözaltına alındı.

Kaza, Yenifoça- İzmir yolundaki Habaş Demirçelik Fabrikası önünde dün saat 19. 00 sıralarında meydana geldi. Menemen'de yaşayan ve yaz tatilinde bir tamirhanede çalışan lise öğrencisi Semih S. ile Şaban Ş., işyerinde bulunan müşterilere ait iki motosikleti ustalarından habersiz aldı. İki motosikletten birine Semih S. ve Şaban Ş., diğerine ise Ali B. (19) ile Kerem Ö. (16) binip Yenifoça'ya denize gitti. Denize girip eğlenen dört arkadaş akşam dönüşe geçti. Bu sırada demirçelik fabrikalarının bulunduğu bölgedeki Habaş Demirçelik Fabrikası'na cüruf yüklemek üzere giden 35 NKH 04 plakalı kamyonun sürücüsü Adil İ., iki motosikleti fark etmeyip kavşağa girmek istedi. Hızla gelen motosikletlilerden Ali B., son anda yaptığı hamleyle kamyonun önünden geçti. Arkadan gelen Semih S'nin kullandığı 35 MRV 95 plakalı motosiklet ise duramayıp kamyona arkadan çarptı.

LİSEYE GİDECEKTİ

Kazayı görenler hemen sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaz tatilinde okul harçlığını çıkarmak için motosiklet tamirhanesinde çıraklık yapan Menemen Endüstri Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi sürücü Semih S. ve arkasındaki arkadaşı ortaöğretimden mezun olduktan sonra SBS'den aldıkları puanla lise tercihi yapan Şaban Ş'nin ölmüş olduğunu belirledi.

'KAMYON SİNYAL VERMEDİ' İDDİASI

Henüz ehliyet bile alamayacak yaşta can veren iki çocukla birlikte denize giden Ali B. ve Kerem Ö. kaza nedeniyle şok yaşadı. İkinci motosikletin sürücüsü Ali B. şunları söyledi:

"Yenifoça'dan Menemene doğru peş peşe gidiyorduk. Fabrikaların olduğu yerde kamyon sinyal vermeden bir anda sola doğru dönüş yaptı. Ben motosiklete gaz verip kamyonun önünden kılpayı geçtim. Arkamızdan gelen arkadaşlarımız önlerini kapatan kamyona çarptılar. "

Jandarma tarafından gözaltına alınan kamyan şoförü İ. ise kendisinin kurallara uygun olarak kavşağa girdiğini, motosikletlerin çok hızlı olduğunu bu nedenle fark edemediğini ileri sürdü.

Kazayı haber alan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin olay yerine gelip ölen iki çocuğun yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Bölgedeki fabrikalarda çalışan işçiler ise aynı noktada sık sık trafik kazasının yaşandığını belirterek, kavşağa sinyalizasyon lambalarının konulmasını istedi.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Kazada can veren Baskan Semih S. ile arkasındaki arkadaşı Şaban Ş'nin kask takmadıkları öğrenildi. İki yakın arkadaş, son yolculuklarına da birlikte uğurlandı. Menemen Mahkeme Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından iki çocuk Menemen Mezarlığı'nda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile iki çocuğun yakınları ve çok sayıda Menemenli katıldı. - İzmir/ Menemen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Motosikletli İki Çocuk Kazada Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement