Mudanya'da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Mudanya'da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içindeki okulların kantinlerini sıkı denetim altına aldı.

17.12.2014 10:15  Güncelleme: 10:25

Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içindeki okulların kantinlerini sıkı denetim altına aldı.

Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini inceleyen zabıta ekipleri, hijyen, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına, gıda maddesi ürünlerin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, yangına karşı alınan önlemler, haşere ve kemirgenler, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri gibi konularda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda konusunda gerçekleştirilen denetimlerde önceliğin yerinde üretilen gıdalar olduğunu söyledi.

Gıda maddelerini üreten kişilerin kılık kıyafetlerinin de denetlendiği bilgisini veren Aksakal, şöyle konuştu:

"Okul kantinlerinde hazırlanarak satışa sunulan tost, döner, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddeleri, insan sağlığı bakımından yüksek risklidir. Bu ürünler hazırlanırken kullanılan malzemelerden hazırlanış şekline, satışına ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması gerekir. Kurallara uymayanlar uyarıldığı gibi yasaların öngördüğü cezai işlemleri de uygulamaktayız. Bu arada kurallara uyan kantin yetkililerimize de gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz periyodik olarak devam edecek." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mudanya'da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement