Müftülük Ramazan Programını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Müftülük Ramazan Programını Açıkladı

Ramazan’ın ilk sahuruna ve ilk teravihine sayılı saatler kalırken Malatya İl Müftülüğü “Vakit iyilik vaktidir bu ramazan ve her zaman” temasıyla bu seneki Ramazan programını açıkladı.

16.06.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan'ın ilk sahuruna ve ilk teravihine sayılı saatler kalırken Malatya İl Müftülüğü "Vakit iyilik vaktidir bu ramazan ve her zaman" temasıyla bu seneki Ramazan programını açıkladı.

Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, Ramazan Ayı'nın kutlu bir ay olduğunu vurgulayarak, "Ramazan Ayı Kuran'ın indirildiği bir ay, bu sebeple de kendisine çok rağbet gösterilen bir ay, gündüzleri oruçla geceleri de nafile namazlarla ve teravih namazlarıyla ihya ettiğimiz, zekatlarımızı bu aya sakladığımız sadaka-ı fıtırla taçlandırdığımız, bayrama ulaşıp da gönlümüzün ferahladığı bir ayın arifesindeyiz Cenabı Hak hakkımızda ve bütün İslam alemi hakkında hayırlara vesile eylesin" ifadelerini kullandı.

Ramazan Ayı'nda vaaz programlarının yoğun olarak devam edeceğini ifade eden Akbaş, "Ramazan ayının bereketini anlatan, Kuran'ın rahmet tecellisini anlatan televizyon programlarımız, gazete yayınlarımız, cami programlarımız bütün yoğunluğuyla devam edecek" dedi.

Yarın ilk teravihin kılınacağını hatırlatan Akbaş, "Elimizden geldiğince bütün meşgalemize rağmen bizler teravihlerimizi camilerde cemaatle beraber cemaat ruhunu sergilemek üzere kılacağız hayırsıyla bayramı da görmeyi Rabbim nasip eylesin" dedi.

Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, 4 camide hatimle teravih kılınacağını belirterek" Bütün camilerimizde de mukabele programlarımız olacak, Kuran Kurslarımızda aynı şekilde bayan görevlilerimiz tarafından Kuran Kursuna devam eden vatandaşlarımıza mukabeleler okunarak bu ay ihya edilmeye çalışılacak. Ayrıca yaz Kuran kurslarımızda 22 Haziran'da başlayacak yani 4 haftası Ramazan Ayı'na tekabül edecek, çocuklarımızı elimizden geldiği kadar yaz kuran kurslarımıza göndermeye gayret gösterelim" dedi.

Bu seneki Ramazan Ayı'nın temasının "vakit iyilik vaktidir bu Ramazan ve her zaman" şeklinde olduğunu dile getiren Akbaş, "Bu tema çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız bu temayı işleyerek iftar programları düzenleyecekler. Malatya Müftülüğü olarak bizde Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi ile birlikte büyük katılımlı bir iftar programı düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ramazan Ayı'nın gittikçe Bahar mevsimine doğru geldiğini ifade den İhsan Mesut Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaz mevsiminde oruç tutmanın meşakkati de fazla, özellikle kayısıda çalışan işçilerimiz, köylerde yaşayan vatandaşlarımız, inşaatta çalışan vatandaşlarımız bunu daha iyi müşahede ediyor, oruçlu olduğu halde böyle bir ortamda bulunmanın zorluğunu yaşıyorlar ama şunu hiçbir zaman unutmamak lazım sıcak günlerde oruç tutmak Sahabe'nin de söylediği gibi en hayırlı olan şeydir Allah-u Teala bunun mükafatını arttıracaktır, Ramazan Ayı bittiğinde geriye dönüp bakıldığında Ramazan Ayı nasıl geçti diye bir soru ile karşılaştığımızda, bu sene Ramazan Ayında oruç tutan sayısı çok azdı diye bir cevapla karşılaşmak elbette hiçbirimizi memnun etmez, bu sene oruçlarımızı güzelce tuttuk ve şu anda bayrama ulaştık, Ramazan'ı güzel bir şekilde ihya ettik diye bir cevap ise elbette hepimizi memnun edecektir" - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftülük Ramazan Programını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement