Muğla, 'Çocuk Dostu Kent' Oluyor - Son Dakika
Yerel

Muğla, 'Çocuk Dostu Kent' Oluyor

Muğla, \'Çocuk Dostu Kent\' Oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Çocuk Dostu Kent Muğla’ sempozyumu düzenlendi.

20.11.2015 13:11

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Çocuk Dostu Kent Muğla' sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İlçe Belediye Başkanları ve Üniversite öğretim üyeleri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla'nın farklı bir kent olduğunu, Türkiye'nin en yaşanabilir kentler sıralamasında ikinci sırada yer aldığını söyledi. Sempozyumun kendileri için de büyük önem taşıdığını açıklayan Rektör Harmandar, "Buradan çıkarılacak sonuçlar ile üniversitemizdeki Araştırma Merkezimizde de çeşitli çalışmalar yürütülecek, tezler hazırlanacak ve çocuklarımızın geleceğe daha güvenle bakması için projeler üretilecek. Çocuklarımıza sahip çıkmak onları çok iyi eğitmek zorundayız. Eğer biz çocuklarımıza sahip çıkamazsak onlara başkası sahip çıkar. İşte o zaman da çocuklarımız istemediğimiz şeyleri yapar, kötü insanların emellerine alet olur, kötü alışkanlıklar edinir. Çocuklarımıza sahip çıkmalı ve onları en iyi eğitmeliyiz" dedi.

UNICEF'E SÖZLÜ VE YAZILI BAŞVURU YAPILDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sempozyum öncesi okullarda çalışma yürüttüklerini ve bu kapsamda dilek ağaçları oluşturduklarını söylerken, öğrencilerin istek ve şikayetlerini aldıklarını açıkladı. Çocuklardan önemli mesajlar aldıklarını belirten Başkan Gürün, çocuk dostu kent olmak için UNİCEF'e sözlü başvurunun yanı sıra yazılı olarak da müracaat ettiklerini açıkladı. Çocuk Dostu Kent Muğla sempozyumunda çocukların kentten beklentilerinin değerlendirileceğini anlatan Gürün, bu kapsamda çocuk dostu kent olma yolunda izlenecek adımlarının belirleneceğini söyledi. Çocuk Dostu Kent projesinin Muğla'nın 13 ilçesinde de uygulanacağını ve belediyelerden de destek aldıklarını hatırlatan Başkan Gürün, "Burada en önemli faktör çocuklarımızın ne istediklerini bilmemiz, sormamız ve onları anlamaya çalışmamız. Çocuklarımızın içindeki hür duygu ve düşünceyle kendisini ifade etmesini sağlamamız gerekiyor" dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BARIŞ İSTİYOR

Öğrencilerin dilek ağaçlarına çok önemli mesajlar yazdıklarını gördüğünü açıklayan Başkan Gürün, "Benim için en önemlisi bir öğrencinin dünyada barışı istemesiydi. Çocuklarımız artık çevremizde yaşanan savaşlardan etkileniyor. Hayal dünyalarına bunu yazıyorlar. Biz yürütülecek bu proje ile çocuklarımızın daha iyi ortamlarda eğitilmeleri, geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çalışma yürüteceğiz" dedi

TÜRKİYE GENÇ BİR NÜFUSA SAHİP

Türkiye'nin genç nüfusu olan ve bu yönüyle farkındalık yaratan bir ülke olduğunu belirten Gürün, "Biz bu değerimize sahip çıkmak zorundayız. Bizim fikri, vicdanı, irfanı hür olan çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Biz eğer bu genç nüfusu bu şekilde yetiştirebilirsek o zaman geleceğimizle ilgili bir endişemiz olmaz ve dünya devletleri içerisinde çok daha üst seviyelere çıkabiliriz" dedi.

"KENTE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Sempozyumun açılışında konuşan Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, çocuk hakları ve çocuğa duyulan sevgi ve saygı bağlamında sempozyuma katkı sağlayanlara teşekkür Ederken, Muğla'da böyle bir projenin yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Dalan, "Muğla'da suç oranının çok az olması, huzurlu ve mutlu bir toplum yapısının oluşması bunda en önemli faktör. Muğla turizm potansiyeli yüksek Türkiye'nin önemli kentlerinden biri. Çocukların globalleşen dünyada iyi eğitilmeleri çok önemli. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda kente çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Sempozyumda Muğla'nın diğer ilçelerinde çocuk dostu çalışmalar, uygulamalar ve neler yapılması gerekir konusunda ilçe belediye başkanları hazırladıkları projeler hakkında sunum yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla, 'Çocuk Dostu Kent' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement