Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali Yapıldı

Ula ilçesinde düzenlenen "21. Yerkesik Boğa Güreşleri''nde Muğla ve Aydın’dan katılan 120 boğa güreştirildi.

14.09.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA (AA)- Ula Arenası'nda düzenlenen güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 5 bin kişi, kamyon kasaları ve traktör römorklarında boğaların kıran kırana mücadelesini izledi.

Güreşlerde saha çevresinde, sahiplerinin elinden kaçan boğalardan vatandaşların zarar görmemeleri için güvenlik önlemi alındı. Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boğa Güreşleri Festivali'nin Ula'da 21'inci kez düzenlendiğini söyledi.

Ula için boğa güreşlerinin çok önemli yeri olduğunu belirten Karaarslan, güreşlere Muğla ve Aydın'dan toplam 120 boğanın katıldığını dile getirdi.

Boğa güreşleri festivalleriyle Ula'nın eksiklerini giderdikleri aynı zamanda eğitime katkı sağladıklarını anlatan Karaarslan, "Bu yıl 5. Ula Festivali'ni, 21. Boğa güreşimizi yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız güreşlerimizden elde ettiğimiz geliri şehrimizin güvenliği için MOBESE kurulumu için ve her zaman olduğu gibi eğitimde kullanacağız. Katılım istediğimiz düzeyde. Aydın ve Muğla'da toplam 120 boğa güreşmek için buraya geldi" dedi.

Hava sıcaklıklarından ve güreşlerin yapıldığı alanın toz olmasından dolayı itfaiye sık sık güreş sahasını suladı. Ayrıca zaman zaman boğa sahiplerinin boğaların serinlemeleri için başlarına su döktükleri gözlendi.

Boğası kazanan bazı boğa sahipleri güreş sahası içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynarken bazı boğa sahipleri de boğasına kamyonetlerle güreş sahasında tur attırdı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement