Muharrem Temiz ve Cengiz Özkan'dan Sazlı Sözlü Ziyafet - Son Dakika
Güncel

Muharrem Temiz ve Cengiz Özkan'dan Sazlı Sözlü Ziyafet

Muharrem Temiz ve Cengiz Özkan\'dan Sazlı Sözlü Ziyafet

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen ve moderatörlüğünü müzisyen Muharrem Temiz'in yaptığı 'Türkülerle Muhabbet' isimli söyleşi programının ilk konuğu halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan oldu.

25.10.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen ve moderatörlüğünü müzisyen Muharrem Temiz'in yaptığı 'Türkülerle Muhabbet' isimli söyleşi programının ilk konuğu halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan oldu. Programda, Muharrem Temiz ve konuğu Cengiz Özkan sazlı sözlü müzik ziyafeti sundu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde halk müziği dinleyicilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen programda, Muharrem Temiz ve konuğu Cengiz Özkan sazlı sözlü müzik ziyafeti sundu. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ve Bahçelievler Huzurevi sakinleri de katıldı.

İkilinin samimi sohbeti ve anlattığı fıkralarla renklenen söyleşide, sanatçı Cengiz Özkan Muharrem Temiz'in sorularını yanıtladı. Müzikte kendini en iyi; radyo sanatçılarına eşlik ederek ve arka planda saz çalarak ifade ettiğini belirten Cengiz Özkan, programda Aşık Veysel'in sevilen türkülerini seslendirdi. Aşıklık geleneği üzerine de keyifli bir sohbet gerçekleştiren ikilinin birlikte söyledikleri türkülere de katılımcılar alkışlarla eşlik etti.

"TÜRKÜ DİNLEMEK EDEP İSTER"

Söyleşide, türkü dinlemenin adap ve edep istediğinin altını çizen Muharrem Temiz, "Türkülerimiz,ölümü, hastalığı, acıyı, anlatarak, toplumu özetleyerek; yıllar boyunca, toplumun dili, kulağı, gözü olmuştur. Türkü dinleyicileri de sanatçılar için önemlidir. Bu kapsamda, bizi bu güzel ortamda buluşturan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür ederiz" diye konuştu.

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden sanatçılara teşekkür ederek, çiçek verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muharrem Temiz ve Cengiz Özkan'dan Sazlı Sözlü Ziyafet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement