Muhtarlardan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Muhtarlardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Muhtarlardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Malazgirt Köy ve Mahalleleri Muhtarlar Derneği, son günlerde Malazgirt ilçesine bağlı köylerde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

13.08.2014 14:51

Malazgirt Köy ve Mahalleleri Muhtarlar Derneği, son günlerde Malazgirt ilçesine bağlı köylerde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Kesintilere çözüm bulmak için Vangölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (VEPSAŞ) yetkilileriyle görüşen dernek başkanı Muhsin Özkahraman, sık sık meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle köylerdeki vatandaşların beyaz eşyalarının hasar gördüğünü belirtti.

Başkan Özkahraman, köylerde bazen bir saat içinde onlarca kez elektrik kesintileri yaşandığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Elektrik dağıtım şirketlerinin zaman zaman kestiği elektrik nedeniyle vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadır. Elektrik enerjisi çağımızın vazgeçilmez temel ihtiyaçlarının biri. Yaşamının bütün standartlarını elektrik enerjisine göre dizayn eden insanlarımızı bu ihtiyaçtan mahrum etmek kabullenemez. Köylerimizde bazen yarım gün, bazen de saatlerce elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Elektrik kesintisi yapan özel dağıtım şirketi keyfi bir uygulamayla insanlarımızı adeta cezalandırmaktadır."

Bütün köy ve mahalle muhtarlarıyla elektrik kesintilerinin giderilmesi için VEPSAŞ'ın Van bürosuna dilekçe vereceklerini belirten Özkahraman, yetkililerden konuyla ilgili yardım istedi.

Malazgirt VEPSAŞ yetkilileri ise kesintilerin genelde ağaç dallarının tellere çarpmasından kaynaklandığını bildirdi.

Vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapan yetkililer, tellere çarpan ağaçları ya budayarak ya da keserek tellere çarpmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhtarlardan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement