Mülakatla İş Sahibi Oldular - Son Dakika
Güncel

Mülakatla İş Sahibi Oldular

Mülakatla İş Sahibi Oldular

Zonguldak merkezdeki okullarda, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında geçici temizlik görevlisi olarak işe alınacak 59 kişi, başvuruda bulanan 400 kişi arasında yapılan mülakatla belirlendi.

01.10.2014 15:22

Zonguldak merkezdeki okullarda, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında geçici temizlik görevlisi olarak işe alınacak 59 kişi, başvuruda bulanan 400 kişi arasında yapılan mülakatla belirlendi.

İlçe ve beldelerdeki okullarda çalışacak 241 kişi, dün bin 907 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle belirlendi. İl merkezindeki 43 okulda görev yapacak 59 kişilik kontenjana ise sadece devletten yardım alan ihtiyaç sahipleri başvurdu. 59 kişinin belirlenmesi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü salonunda mülakat yapıldı. Adaylar, 3 kişilik komisyonun önünde gelir durumları, çocuk sayıları, eğitim durumlarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Mülakat için salonda sıralarını bekleyenlerden bazıları basın mensupları fotoğraf çekerken yüzlerini kapatmaya çalıştı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, bu yıl Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında il genelindeki kamu kurumlarında 500 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Bunlardan 300'nün Milli Eğitim bünyesinde 9 ay boyunca asgari ücretle çalıştırılacağını ifade eden Demirsu, merkez okullarda görev yapacak 59 kişi için kura yerine mülakat yaptıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kurumumuza hergün zor durumda olan insanlar başvuru yapıyor. Biz artık bunları tanıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yardım alıyorlar. Çok mağdur durumda olan belli kişiler var. Biz bunları gözlemliyoruz. Kura çektiğimiz zaman bazen geliri olanlar da çıkabiliyor. Eşi çalışıp ikinci geliri elde etmek üzere başvuranlar da var. Bunlara da çıkabiliyor. Biz sıfır gelirlileri desteklemek istediğimiz için böyle bir uygulamaya gittik."

Mülakat sonunda işe girmeye hak kazanacak 59 kişinin isimlerinin ilan panosuna asılarak internet üzerinden de açıklanacağı belirtildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mülakatla İş Sahibi Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement