Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Gecesi - Son Dakika
Güncel

Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Gecesi

Münir Nurettin Selçuk\'a Saygı Gecesi

"Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Gecesi"nde usta bestekârın "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" şarkısının plak kaydı çalındı, sanatçı Bekir Ünlüataer Münir Nurettin Selçuk'a sahneden eşlik etti.

29.04.2016 14:26  Güncelleme: 14:27

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, son yüzyılın en büyük ses icracılarından usta bestekâr Münir Nurettin Selçuk'u, vefatının 35. yılında düzenlediği saygı gecesinde andı. Program, usta bestekârın hayatını anlatan bir tanıtım bir filmi ile başladı. Türk musikisinin duayenlerinden Münir Nurettin Selçuk'un en sevilen eserlerini, Türk Sanat Müziği sanatçısı Bekir Ünlüataer icra etti.

Konserde; "Hülyama Doğan Son Güneşim", "Sana Dün Bir Tepeden Baktım Aziz İstanbul", "Söyle Sevgili", "Aheste Çek Kürekleri", "Kalamış" ve "Endüslüs'te Raks" gibi eserler seslendirildi. Böylece günümüz solo anlayışının temellerini atan Münir Nurettin Selçuk'un eserleri Esenler'de yankılandı.

USTASIYLA SAHNEDE DÜET YAPTI

Konserin sonunda Bekir Ünlüataer, "Münir Bey ile çok düet yapmak isterdim. Belki bir yerlerden bizi duyuyordur. Bir mikrofon bırakalım bize eşlik etsin..." dedikten sonra Münir Nurettin Selçuk'un "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" şarkısının plak kaydı çalındı, Bekir Ünlüataer Münir Nurettin Selçuk'a sahneden eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement