Muratbey Uşak Sportif'te Hedef Çeyrek Final - Son Dakika
Yerel

Muratbey Uşak Sportif'te Hedef Çeyrek Final

Erkekler FIBA EuroChallenge Kupasında ikinci tura yükselen Muratbey Uşak Sportif, gruptaki son iki maçını kazanarak adını çeyrek finale yazdırmak istiyor.

16.02.2015 12:26  Güncelleme: 12:33

SONER KILINÇ - Bu sezon tarihinde ilk kez mücadele ettiği Erkekler FIBA EuroChallenge Kupası'nda ikinci tura yükselen Muratbey Uşak Sportif, gruptaki son iki maçını kazanarak adını çeyrek finale yazdırmak istiyor.

FIBA Eurochallenge Kupası İkinci Turu J Grubu'nda mücadele eden Muratbey Uşak Sportif Kulüp Başkanı Arif Akçakaya ilk kez mücadele ettikleri Avrupa Kupaları'nda çeyrek finale uzak olmadıklarını belirtti.

Grupta oynanan dört maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 6 puan topladıklarını, Le Mans ve Nanterre'nin ardından averajla üçüncü sırada yer aldıklarını kaydeden Akçakaya, grupta iki maç daha oynayacaklarını hatırlattı.

Avusturya ekibi Magnofit ile deplasmanda, Le Mans ile kendi sahalarında oynayacaklarını kaydeden Akçakaya, "Magnofit deplasmanında galip gelerek çeyrek final umudumuzu son maça taşıma arzusundayız. İlk maçta Magnofit'i kendi sahamızda yenmeyi başarmıştık, ancak deplasmanlarda zorlanıyoruz. İyi bir oyunla kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi'nin en düşük bütçeli takımı olduklarını, bu nedenle dar oyuncu kadrosu ile ligde ve Avrupa'da mücadele ettiklerini hatırlatan Akçakaya şöyle konuştu:

"Bu noktaya gelmemiz büyük başarı. Çok zor şartlarda mücadele ettiğimizi herkes biliyor. Ben çeyrek finale uzak olmadığımızı düşünüyorum. Teknik kadromuz ve oyucularımız buna inanıyor. Bir ilki başaracağız."

Bulkaz: "Son iki maça galibiyet parolasıyla çıkacağız"

Başantrenör Ozan Bulkaz ise Avrupa'da çeyrek final oynamak istediklerini belirterek, bu hedef doğrultusunda son iki maça galibiyet parolasıyla çıkacaklarını bildirdi.

Şubat ayının 18'inde Magnofit ile deplasmanda, 24'ünde ise Le Mans ile Uşak'ta karşılaşacaklarını hatırlatan Bulkaz, "Yarı finale çıkmak için bu iki maçı da kazanmaktan başka çaremiz yok. Oyucularım çok çalışıyorlar. Fells sakatlığından dolayı Magnofit maçında sahada olamayacak. Eksik kadromuzla kazanmak, bulunduğumuz noktadan daha yukarılara gitmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Grupta dördüncü maçların ardından  puan durumu şöyle:

TAKIM O G M A Y P Le Mans 4 3 1 314 265 7 Nanterre 4 2 2 320 304 6 Muratbey Uşak Sportif 4 2 2 288 332 6 Magnofit 4 1 3 305 326 5

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratbey Uşak Sportif'te Hedef Çeyrek Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement