Şair Tahsin Saraç Muş'ta Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şair Tahsin Saraç Muş'ta Anıldı

Şair Tahsin Saraç Muş\'ta Anıldı

Muş'un yetiştirdiği ve aldığı uluslararası ödüllerle adını dünyaya duyuran merhum şair Tahsin Saraç, memleketinde 3 gün süren çeşitli etkinliklerle anıldı.

13.05.2015 11:07  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın tanıdığı şair Tahsin Saraç'ı ne yazık ki Muşlular tarafından tanınmadığını ifade eden Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, "Tahsin Saraç hayatı boyunca çok anlamlı ödüller ve başarılar kazanmıştır. Kendisinin şiir kitaplarının yanı sıra Fransızca kitapları da var" dedi. Bulakçıbaşı'nın ardından panele katılan Şair Bahadır Çakmak, Tahsin Saraç'ın şiirlerini seslendirdi ve ardından Saraç'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Tahsin Saraç'ın akrabası olan Edebiyat Öğretmeni Ferdagül Bağra, Saraç ile ilgili konuşmasına sitemle başladı. Muşluların Saraç'ı hiç tanıyamadığını ifade eden Bağra, Saraç'ın tanınmasını istemeyen bazı insanların olduğunu vurguladı.

Ponelin sonunda Tahsin Saraç Şiir Yarışması'nın sonuçları açıklandı. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği tarafından düzenlenen anma törenlerine protokol ve halk büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şair Tahsin Saraç Muş'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement