Muş'ta Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Karla Mücadele Çalışması

Muş\'ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta etkili olan tipi ve fırtınadan dolayı 87 köy yolu ulaşıma kapandı.

04.02.2016 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta etkili olan tipi ve fırtınadan dolayı 87 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta 41 iş makinesi ve 100 personelle karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, toplam 2 bin 750 kilometre olan yol ağında 15 bin kilometre karla mücadele çalışmasının yapıldığını söyledi. 27 Aralık 2015 tarihinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yollarının 5 defa kapanıp açıldığını ifade eden Yentür, "2 bin 750 kilometre yol ağımız olup, Muş'ta 368 köyümüz vardır. 27 Aralık'tan beri 5'inci defadır kar yağışı oluyor. 15 bin kilometrelik bir yol ağının temizlenmesi ile ilgili çalışma yapmış bulunmaktayız" dedi.

Etkili olan kar yağışı, tipi ve fırtınadan dolayı bugüne kadar olumsuz herhangi bir durumun yaşanmadığını ve vatandaşların zarar görmediğinin altını çizen Yentür, "87 köy yolumuzun kapalı olduğu bilgisi bize ulaştı. 41 iş makinesi ve 100 personelle karla mücadele yapıyoruz. Şükürler olsun, İl Özel İdaresi olarak şu saate kadar kar veya tipinin engellemesinden dolayı herhangi bir vatandaşımızın zararı olmamıştır. Etkin bir şekilde bütün insanlarımıza ulaşım hizmetleri sürekli bir şekilde yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre hizmet verdiğini ve kapalı olan köy yollarının en kısa sürede açılacağını vurgulayan Yentür, "Bugünden sonrada Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz 24 saat esasına dayalı karla mücadele çalışması yapacaktır" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement