Muş'ta Otobüs Durak Yerleri Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Otobüs Durak Yerleri Yenilendi

Muş\'ta Otobüs Durak Yerleri Yenilendi

Muş Belediyesi, şehir içi toplu taşıma güzergâhlarında yeni durak yerlerini belirledi.

20.11.2015 13:36

Muş Belediyesi, şehir içi toplu taşıma güzergahlarında yeni durak yerlerini belirledi.

Toplu taşıma konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için çalışmalarını sürdüren Muş Belediyesi, trafiğin aksamasına neden olan durak yerlerinin iyileştirilmesi için harekete geçti. Muş Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü teknik elemanları, Zabıta Trafik Tescil Şefliği personelleri, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü personelleri ve Gür- Güneş Minibüs Durakları Kooperatifi yetkililerinin kontrolünde belirlenen yeni durak yerleri ile ulaşımda yaşanan aksaklığın giderilmesi amaçlanıyor.

İl genelinde 200 adet durak yeri belirleyen ekipler; Atatürk Bulvarı, İstasyon, Cumhuriyet ve Millet caddelerinde belirlenen 52 durağın tabelası da yeniledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Şehir içi toplu taşıma konusunda yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda otobüs sahipleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kartlı sistemin alt yapısının oluşturulmasına öncülük ettik. Aynı şekilde araçların düzenli seyir yapabilmesi için durak yerlerini belirledik" dedi.

Ulaşımda yeni dönemin en kısa sürede hayata geçeceğini belirten Başkan Asya, "Çalışmalarımızı paydaşlarımızla beraber yürütüyoruz. Belediyemiz Etüt ve Proje Müdürlüğü teknik elemanları, Zabıta Trafik Tescil Şefliği personelleri, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü personelleri ve Gür-Güneş Minibüs Durakları Kooperatifi yetkilileri ortak hareket ederek yeni durak yerlerini belirledi. İl genelinde toplamda 200 adet durak yeri belirlendi. Bunlardan 52 tanesinin tabelası yapıldı. Geri kalan 148 durak yeri ile ilgili de gelecek yıl çalışmalar tamamlanacak. Bu yıl vatandaşların yoğunlukta olduğu öncelikli yerleri yaptık. Aynı şekilde gelecek yıl belirlenen yerlere durak oturma alanları ile duba montaj çalışmalarımızı da yapacağız" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Otobüs Durak Yerleri Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement