Muş'ta Tarım Makineleri İçin Müracaatlar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Tarım Makineleri İçin Müracaatlar Sürüyor

Muş\'ta Tarım Makineleri İçin Müracaatlar Sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftçilere yüzde 50 hibe desteğiyle verilecek tarım alet ve ekipmanları için müracaatlar 9 Haziran'a kadar devam edecek.

05.06.2014 15:20

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftçilere yüzde 50 hibe desteğiyle verilecek tarım alet ve ekipmanları için müracaatlar 9 Haziran'a kadar devam edecek.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nimetullah Büte, tarımsal alet ve ekipmanlar için 9 Haziran'a kadar müracaat alacaklarını söyledi.

2013'te 544 çiftçiye 3 milyon 302 bin lira değerinde tarım alet ve ekipmanını yüzde 50'sini hibe olarak dağıttıklarını ifade eden Büte, şöyle konuştu:

"Bu yıl da tarım alet ve ekipmanları için yoğun talep var. Bu talepleri değerlendirmek amacıyla 9 Haziran'a kadar müracaat alacağız. Tarımsal alanda modernleşmeyi sağlamak ve modern tarım için verilen desteklerden tüm çiftçilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu makineler gelen bütçe doğrultusunda çiftçilerimize yüzde 50 hibe olarak dağıtılacak. Bakanlığımızın ön göreceği bütçe oranında alet ve ekipman desteği sağlanacak. Geçen yıl çiftçilerimize pancar söküm, mibzer, silaj biçme, römork ve balya gibi tarım alet ve ekipmanları dağıttık. Geçen yıl 35 çeşit makine vardı. Bu yıl ise bakanlığımız 39 çeşit makine belirledi. Çiftçilerimizden de yoğun talep geliyor. Bakanlığımızca gönderilecek bütçe oranına bağlı olarak çiftçilerimizi faydalandıracağız." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Tarım Makineleri İçin Müracaatlar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement