Muş'ta Üniversite İnşaatının Çökmesi - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Üniversite İnşaatının Çökmesi

Muş\'ta Üniversite İnşaatının Çökmesi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) yapımı devam eden Kongre ve Kültür Merkezi inşaatının bir bölümünün çökmesi sonucu 8 işçi yaralandı.

09.10.2013 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) yapımı devam eden Kongre ve Kültür Merkezi inşaatının bir bölümünün çökmesi sonucu 8 işçi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Muş-Kul karayolu üzerinde bulunan MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezi yavru salon inşaatının bir bölümü henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. İşçilerin çalıştığı esnada yaşanan göçükte İsmet Ataş, Hüseyin Şahin, Osman Bakır, Şahin Şahan, Mehmet Yılmaz, Adil Arsaln, Kenan Çoban ve Mehmet Deniz isimli işçiler yaralandı. Olay yerine çağrılan İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile 112 Acil Servis ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hastaneye götürülmesinin ardından AFAD ekipleri tarafından enkazda arama çalışması devam etti.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ise, 5 işçinin yaralandığını söyledi. Çökmenin nedeninin araştırıldığını belirten Rektör İnanç, "Yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Kongre ve Kültür Merkezimizin inşaatı devam ediyor. Bugün de bu merkez içerisinde yer alan yavru salon dediğimiz 300 kişilik salonun yaklaşık 500 metrekarelik tabliyesinin döküm işlemi yapılıyordu. Maalesef o esnada bir çökme olayı yaşandı. Sevindirici durum, çökme esnasında inşaatta görev yapan 5 işçi kardeşimiz ciddi anlamda yaralanmadı. Bir kaybımız yok, yalnız 5 kardeşimiz yaralı. Çökme nedenini araştırıyoruz. Bildiğiniz gibi inşaatlarımız anahtar teslim yapılıyor. Çöken alanın altında kimsenin kalmaması, 5 kardeşimizin yaralı olması bizim için sevindirici" dedi.

Olayla ilgili incelemenin devam ettiği bildirildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Üniversite İnşaatının Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement