Muslukları Çalınan Bnd Binasını Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Muslukları Çalınan Bnd Binasını Su Bastı

Almanya'nın başkenti Berlin'de inşaat halinde olan Alman Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) yeni binasında çok sayıda musluğun çalınması nedeniyle bazı katları su bastığı bildirildi.

04.03.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de inşaat halinde olan Alman Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) yeni binasında çok sayıda musluğun çalınması nedeniyle bazı katları su bastığı bildirildi.

Berlin polisinin yaptığı açıklamaya göre, yeni yapılan binada üst katlarda muslukların çalınması sonucu, suyun zamanla sızması nedeniyle bazı katları su bastığı ve hasara yol açtığı ifade edildi.

Berlin'in Mitte semtinde yeni yapılan inşaat, özel koruma şirketi tarafından gözetleniyor ve Almanya'da en sıkı güvenlik önlemleri alınan inşaat olarak sayılıyor.

Polis, kimlikleri belirlenmeyen hırsızlar hakkında hırsızlıktan değil de inşaata zarar vermekten ötürü soruşturma açıldığını açıkladı.

Öte yandan "Berliner Zeitung" gazetesi söz konusu hasar nedeniyle zararın bir milyon avro olduğunu iddia etti.

BND binasında 2011 yılında meydana gelen hırsızlık olayında da binanın içinde tasarlanan teknik ve lojistik merkez, acil çıkış yerleri, alarm sistemlerinin bulunduğu yerler, anti terör sistemlerinin bulunduğu yerlerin planları, kapılar ve tavan kalınlıklarını içeren bilgiler ve kablo kanallarıyla ilgili bilgiler çalınmıştı.

BND binasının en gizli bölümlerini içeren planların çalınması Alman medyası tarafından 'büyük bir ayıp' olarak nitelenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muslukları Çalınan Bnd Binasını Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement