Müslüm Baba'nın Evlatları" Belgeseli - Son Dakika
Kültür Sanat

Müslüm Baba'nın Evlatları" Belgeseli

Sanatçı Müslüm Gürses'in hayranlarının kurduğu "muslumculer.com" üyeleriyle yapılan görüşmelerin yer aldığı belgesel, 9 16 Mayıs tarihlerinde Yeşilçam Sineması'nda izlenebilecek Yönetmen Saraçoğlu: "Müslüm Gürses hayranları, sadece şarkılarını sevmiyor.

07.05.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vuslat Saraçoğlu'nun yönettiği " Müslüm Baba'nın Evlatları" belgeseli, 9-16 Mayıs tarihlerinde Yeşilçam Sineması'nda izlenebilecek

Geçen yıl vefat eden sanatçı Müslüm Gürses'in hayranlarının kurduğu "muslumculer.com" üyeleriyle yapılan görüşmelerin yer aldığı belgesel filmin basın gösterimi Yeşilçam Sineması'nda yapıldı.

Gösterim sonrası AA muhabirine açıklama yapan Saraçoğlu, şu ana kadar festivallerde gösterilen filmin, yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Saraçoğlu, sanatçının 61. doğum günü olması dolayısıyla tanıtımın bugün gerçekleştirildiğini dile getirerek, Müslüm Gürses hayranlarının da bu tarihi "Dünya Müslümcüler Günü" olarak kutladığını kaydetti.

Müslüm Gürses'i çok sevdiğini belirten Saraçoğlu, "Ama 'Müslümcü' değilim. Müslümcü olmak çok ayrı bir şey. Önceden pek şarkısını bilmiyordum ama bu süreçte 10-15 şarkısının müptelası oldum diyebilirim. Yine de hala Müslümcü olamam, çünkü o ayrı bir emek istiyor. Bu yılların sonunda edinilen bir durum. Yani, Müslüm dinledim, Müslümcü oldum gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Saraçoğlu, Müslüm Gürses'i sevenlerin, diğer sanatçıların hayranlarına göre farklılıklara sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Diğer hayranlıklarda genelde müzikal bir tercih olarak bağ kuruluyor. Onun çok ötesine geçmiyor. Müslüm Gürses hayranları, sadece şarkılarını sevmiyor. Onun ötesine geçerek 'Müslümcülüğü' bir kimlik olarak içselleştirmişler. Sanatçıyı kendilerine örnek alıyorlar. Onun öğütlerinden etkilendiklerini ifade ediyorlar. Hatta bir hayranı şöyle bir ifade kullanıyor; 'Şu ana kadar hiçbir sabıka kaydında adım geçmemişse, bunda Müslüm Gürses'in payı çoktur' diyor. Bu durum, bunun müzikal bir sevgi olmanın çok ötesine geçtiğini gösteriyor."

Saraçoğlu, sanatçının Türkiye ve yurt dışındaki hayranlarının her yıl 7 Mayıs Dünya Müslümcüler Günü'nde, aralarında para toplayarak Müslüm Gürses adına hediye aldığını aktararak, bunun da bir farklılık göstergesi olduğunu sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Müslüm Baba'nın Evlatları' Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement