Malkara'da Müşterilerini Keman Çalarak Karşılıyor - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Müşterilerini Keman Çalarak Karşılıyor

Malkara\'da Müşterilerini Keman Çalarak Karşılıyor

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde market işleten Fahrettin Canbaz, müşterilerini keman çalarak karşılıyor.

17.03.2015 12:10  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde market işleten Fahrettin Canbaz (45), müşterilerini keman çalarak karşılıyor. Müşterileri geldiği zaman kendisinden keman çalması teklifinde bulunduğu dile getiren Canbaz, amacının gelen müşterilerine keman sanatını paylaşmak olduğunu belirtti.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan ve 26 yıldır market işleten Fahrettin Canbaz, küçük yaşta çalmayı öğrendiği kemanı müşterilerine sunuyor. Markete gelen müşterilerine keman ziyafeti veren Canbaz, müziği insanlara faydalı hale getirmek istediğini söyledi.

Alışveriş yapan müşterilerin keman çalınmasından hoşlandığını belirten Canbaz, "Müziğe 78 yılında saz ile başladım. 84 yılında keman çalmaya başladım. Kemanı tamamen kendim öğrendim. Mesleğimi yaparken kemanı da bir hobi olarak kullandım. Fakat bunun ilerlediğini fark ettim. Sanat anlamında bir şeyler yapmak için bir grubun ya da bir yerlerin olması gerekiyor. Kendi başınıza bir yere kadar gelebiliyorsunuz. Bir yerden sonra tıkanıyorsunuz. Aslında şu anda bende tıkanmış durumdayım. İsterdim ki bunu daha iyi bilen ya da çalan kişilerle birlikte çalabilmek, onlardan da bir şeyler öğrenebilmek. Benim buna kabiliyetim olduğuna inanıyorum. Fakat bunu değerlendirecek bir ortama ihtiyacım var. Tamamen iş yerinde çalıyorum ama duygunun insanı ne zaman tetikleyeceği belli olmaz. Ben duygu ile çalıyorum" dedi.

Yıllardır keman çaldığını henüz bir yerden teklif gelmediğini söyleyen Canbaz, "Teklif olursa değerlendiririm. Ben bunu sanat olarak devam ettirmek için böyle bir platforma da ihtiyacım var. Bu şekilde bir yere kadar çalabiliyorsunuz. Bir yerden sonra tıkanıyorsunuz. Keman çaldığım zaman özellikle bana ziyarete gelip alışveriş yapanlar var. Fakat ben bunu alışveriş amaçlı kullanmadım. İstiyorum ki bu müziği etrafımızdakilere insanlarımıza faydalı hale getirelim. Bir şeyler katmak gerekiyor. Ben istiyorum bu keman sanatını insanlarla paylaşmak. Müzik güzel bir olay. Bundan kimseye bir zarar gelmez. İnsanlara daha yaralı bir şeyler yapmış oluruz" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Müşterilerini Keman Çalarak Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement