Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AB Komiseri Christos Stylianides'in basın açıklaması IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa'nın basın mensuplarının sorularını cevaplaması Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kent merkezine yapılacak olası bir operasyonda yaklaşık 1 milyon kişinin iç göçmen statüsüne düşebileceği uyarısında bulundu.

29.07.2016 18:32

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AB Komiseri Christos Stylianides'in basın açıklaması

IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa'nın basın mensuplarının sorularını cevaplaması Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kent merkezine yapılacak olası bir operasyonda yaklaşık 1 milyon kişinin iç göçmen statüsüne düşebileceği uyarısında bulundu.

Mustafa, bölgedeki muhtemel insani krizin önüne geçilmesi için Erbil kentine gelen İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Avrupa Birliği (AB) Komiseri Christos Stylianides ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kent merkezine yapacağı olası bir operasyonda yaklaşık bir milyon kişinin iç göçmen statüsüne düşebileceğini belirten Mustafa, bu kişilerden yarısının Kürt bölgesine gelmesini öngördüklerini söyledi.

İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Avrupa Birliği (AB) Komiseri Christos Stylianides de bölgedeki insani krizi sahada görmek ve birinci kaynaktan bilgi almak için Erbil'i ziyaret ettiklerini belirtti.

Musul\'u Daeş\'ten Kurtarma Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement