Müttefik Askerleri, 860 Bin Alman Kadına Tecavüz Etmiş - Son Dakika
Dünya

Müttefik Askerleri, 860 Bin Alman Kadına Tecavüz Etmiş

Müttefik Askerleri, 860 Bin Alman Kadına Tecavüz Etmiş

Konstanzlı tarihçi Miriam Gebhardt tecavüz kurbanları Alman kadınlarıyla ilgili yaptığı araştırmada, Kızıl ordu askerlerinin tek tecavüzcüler olmadığını tespit etti.

23.03.2015 22:34  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Focus dergisinin haberine göre, Konstanzlı tarihçi Miriam Gebhardt, İkinci Dünya Savaşı sonrası askerlerin tecavüzüne uğrayan Alman kadınlarıyla ilgili olarak yazdığı "Askerler geldiğinde" adlı kitabı piyasaya çıkıyor.

Kitapta yer alan bilgilere göre Kızıl Ordu dışında müttüfeik askerleri de Alman kadınlara tecavüz etmiş. 860 bin Alman kadın bu duruma maruz kalmış.

BELGELERLE YENİ KİTAP

Kadınların utançlarından kendi aile içerisinde bile konuşmaya çekindiklerini söyleyen yazar, "tecavüz konusu kamuoyunda konuşulunca akla hep Kızıl Ordu askerleri gelirdi" dedi. Gebhardt, papazların, doktorların ve askeri yargıçların raporlarından elde ettiği bilgileri yeni kitabında topladı.

MÜTTEFİK GÜÇLERİN ASKERLERİ TECAVÜZ ETTİ

Film yapımcısı Helke Sander'in doksanlı yıllarda iki milyon Alman kadının Sovyet askerlerince tecavüz edildiği iddiasına katılmayan Gebhardt, bu rakamın yaklaşık yarım milyon olduğunu yazıyor.

Kitapta, 190 bin Alman kadının Amerikan askerlerince tecavüz edildiği yer alırken, müttefik güçleri askerlerince tecavüze uğrayan Alman kadının sayısının yaklaşık olarak 860 bini bulduğunu belirtiyor. Gruplar halinde tecavüz ettiler.

KIZIL ORDUDAN FARKLI DEĞİLLER

Miriam Gebhardt kitabında, Amerikalı, İngiliz ve Fransız askerlerinin tecavüz şekillerinin Kızıl Ordu askerlerininkinden farklı olmadığına dikkati çekiyor: Evlere el konuluyor, yağmalanıyor ve sonra askerler gruplar halinde kadınlara tecavüz ediyor.

Özellikle Bavyera eyaletinde papazlara günah çıkaran kadınların, Amerikan askerlerinin acımasız saldırılarını anlattıkları vurgulanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Müttefik Askerleri, 860 Bin Alman Kadına Tecavüz Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • son urfalı: ha rusya ha daiş farkı var tek farkı almanya güzelleşti orta doğu dahada çirkinleşti. 6 81 Yanıtla
  • mucahid: MUTEFIKLER HEPSI AMERIKANIN INGILTERENIN ZINA COCUGUDUR KUFUR TEK MILETTIR ISLAM DEVLETI ZAFERLEN GELECEK 29 5 Yanıtla
  • OĞUZ: AMERİKALI İNGİLİZ FRANSIZ VE RUS ASKERLERİNİN ALMAN KADINLARA 1. DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA TOPLU TECAVÜZLERİ. . . . . . . BU HABERİ DÜNYA MEDYASINADA TAŞIYIN BENCE BU DEVLETLER ŞİMDİ DÜNYA YA DEMOKRASİ GETİRME MANASIYLA ŞİMDİ DE ORTADOĞUDALAR. . . . . YAZIKLAR OLSUN SİZLERE. . . . ACABA UTANIYORLARMI. . . . BEN SORUYORUM UTANIYORMUSUNUZ BU YAPTIKLARINIZDAN. . . . 21 0 Yanıtla
  • Erciyes: Tarih boyunca Fransiz, Amerikan, Ingilizler hep basrol oynamistir ama kimse bisey diyemiyor. ALLAHINDAN bulsunlar onlarca ulkelerden beddua aldilar 16 1 Yanıtla
  • mucahid: MUTEFIKLER HEPSI AMERIKANIN INGILTERENIN ZINA COCUGUDUR KUFUR TEK MILETTIR ISLAM DEVLETI ZAFERLEN GELECEK 13 3 Yanıtla
  • rabırt denirona: Tabi ya bu yıllardır bilinen bişey ama sözde Ermeni soykırımı gibi hersene anılmaz bu medeni toplum dediğin kendi ayıbını kolayca ortebılen bir zıhnıyettır tıpkı Atom bombası. Tecavuzler. İrak afganistan işgali daha neler neler... 6 0 Yanıtla

Advertisement