Muz Üreticilerinden "Su Tutma" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Muz Üreticilerinden "Su Tutma" Protestosu

Muz Üreticilerinden "Su Tutma" Protestosu

Anamur ilçesindeki muz üreticileri, KKTC Su Temin Projesi kapsamında Dragon Çayı üzerine inşa edilen Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlanacağı iddiasıyla eylem yaptı.

07.07.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anamur ilçesindeki muz üreticileri, KKTC Su Temin Projesi kapsamında Dragon Çayı üzerine inşa edilen Alaköprü Barajı'nda su tutulmaya başlanacağı iddiasıyla eylem yaptı.

Üreticiler, KKTC Su Temin Projesi Anamur Şube Müdürlüğü önünde toplandı. Grup adına konuşan Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, muz ağaçlarının suya ihtiyaç duyduğu bu dönemde Anamur Ovası'nın susuz kalmaması gerektiğini söyledi.

MUZBİR yönetim kurulu üyesi Ahmet Türkay da taban sularının çekildiğini, kuyuların kuruduğunu belirterek, "Mevsim itibariyle muzun suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemdeyiz. Su tutulmasını istemiyoruz" dedi.

KKTC Su Temin Projesi Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak da DSİ ile Anamur Sulama Birliği arasındaki bir yazışmanın yanlış anlaşıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Projemizi uzun yıllar ortalamasına göre yapıyoruz. 2 yıldır kurak dönemden geçiyoruz. Bu nedenle alacağımız kararlar revize edilebilir. Kuraklığa rağmen su tutarak Anamur'u mağdur etmemiz söz konusu değil. Biz sulama birliğine yazı yazarak 20 Temmuz ile 15 Eylül arasında ne kadar su kullandıklarını sorduk. Su tutulma ile ilgili bir yazı yazmadık."

Çakmak, aralık ayına kadar barajda su tutulmamasını isteyen gruba, "Su olursa su tutabiliriz, olmazsa tutamayız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından çiftçiler bina önünden ayrıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muz Üreticilerinden 'Su Tutma' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement