Nallıhan'da Restore ve Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları - Son Dakika
Kültür Sanat

Nallıhan'da Restore ve Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye tarafından başlatılan "Restore ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi"ne devam ediliyor.

23.05.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye tarafından başlatılan "Restore ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi"ne devam ediliyor.

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Kocahan Hanı'nda çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Tarihi han ve çevresinde bulunan 186 iş yeri ve 21 evin aslına uygun restore çalışmalarının devam ettiğini anlatan Öntaş, şunları kaydetti:

"İlçenin çarşı içinde restore çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Valiliğinin destekleriyle sürdürülüyor. 1594 yılında inşa edilen Kocahan Hanı ve çevresindeki restore çalışmaları tamamlandığında Nallıhan'da tarih yeniden tekerrür edecek. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ilçemize ilgilinin daha da artacağını düşünüyoruz. Kısa süre içinde 10 bin metrekarelik alanda restore çalışmasını tamamlamış olacağız. Restoresi biten konaklarda ve iş yerlerinde dış cephe giydirmelerinin ardından güzellikler ortaya çıkıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Nallıhan'da Restore ve Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement