Namazın Sağlığa Faydalarını Projelendirdi - Son Dakika
Yerel

Namazın Sağlığa Faydalarını Projelendirdi

Namazın Sağlığa Faydalarını Projelendirdi

Amasya Ziyapaşa Ortaokulu’nda öğrenim gören Ahsen Örs, namazın insan sağlığına faydalarını anlatan proje derledi.

24.05.2016 15:05

Amasya Ziyapaşa Ortaokulu'nda öğrenim gören Ahsen Örs, namazın insan sağlığına faydalarını anlatan proje derledi.

Okulunda düzenlenen bilim fuarındaki stantta konuklara 'Namazın insan sağlığına sağladığı faydalar' adlı projesinde derlediği bilgileri sunan Ahsen Örs, "Günde 80 secde ile namaz kılanların gözleri 80 defa yere eğildiklerinden daha kuvvetli kan deveranına sahip olur" dedi.

Göz tansiyonunda da artmanın yaşanmayacağını anlatan Örs, "Ön kameradaki sıvının devamlı değişmesi temin edilmiş olur. Glokom ve buna benzer vahim göz hastalıklarının namaz kılanlarda daha az görülmesi bu yüzdendir" diye konuştu.

Namazın beden ve ruh sağlığı açısından yararlarını da aktardığı projesini öğretmeni İsmail Saraç'ın danışmanlığında hazırladığına değinen 8. sınıf öğrencisi Örs, "Namazda yapılan secde nedeni ile gözdeki tansiyonda artma olmaz. Ön odada bulunan sıvıyı sürekli değişmesi sağlanmış olur. Bu da glokom adı verilen rahatsızlığın az ortaya çıkmasını sağlar. İlaveten katarakt ve karasu hastalığından korur. Gözün dinlenebildiği mesafe 1,5 metredir. Namazsa secde yerine bakıldığı için namaz kılmak göz merceği için rahatlatma kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Okul müdürü Ramazan Mutlu ve Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, açılışını yaptıkları fuarda stantları gezip öğrencileri dinlediler. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Namazın Sağlığa Faydalarını Projelendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement