Narlıdere'li Kadınlar El Emeklerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Narlıdere'li Kadınlar El Emeklerini Sergiledi

Narlıdere\'li Kadınlar El Emeklerini Sergiledi

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş kadın danışma merkezi ve Narlıdere halk eğitim merkezi işbirliği ile bu yıl 8.ncisi düzenlenen meslek edindirme kurslarının yılsonu sergisi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un katılımı ile Narlıdere AKM’de açıldı.

04.06.2014 15:08

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş kadın danışma merkezi ve Narlıdere halk eğitim merkezi işbirliği ile bu yıl 8.ncisi düzenlenen meslek edindirme kurslarının yılsonu sergisi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un katılımı ile Narlıdere AKM'de açıldı.

Meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin bir yıllık emeklerinden oluşan sergi Başkan Abdül Baturun katılımı ile düzenlenen tören ile açıldı. Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş kadın danışma merkezi ve Narlıdere halk eğitim merkezi işbirliği ile hazırlanan serginin açılışını Narlıdere Halk eğitim merkezi müdürü Ekrem Sarı, Narlıdere Belediyesi kadın meclis üyeleri, Pakize Ateş kadın danışma merkezi müdürü Semra Pektopal, Temad, Atatürkçü düşünce derneği, Alevi Bektaşi derneği üyesi kadınların yanı sıra Narlıdere'li kadınlar katıldı. Sergi açılış töreni Nazım Hikmetin ölümünün 51. Yıl dönümü ile Soma'da maden kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergi açılışı öncesi düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 'Türk şiirinin dünya çapında temsil eden büyük şair Nazım Hikmet'i 51. Ölüm yıldönümünde saygıyla anarken, somada maden kazasında kaybettiğimiz madenci kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum' dedi. Batur "Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, hayatın içinde daha aktif olarak yer alması ve evine bir katkı sunabilmesi için bu çalışmaların çok önemli. Bu yıl 8.ncisini düzenlediğimiz El sanatları ve biçki dikiş ev meşrufatı kurslarımıza 420 kadınımız katılmıştır. El emeği göz nuru ile yapılmış eserleri gerçekleştiren kadınlarımız ile gurur duydum. Kurslarımızda eğitim gören, sertifika almaya hak kazanan ve eserleri sergilenen tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Serginin açılışından önce kursiyerler Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere halk Eğitim merkezi müdürü Ekrem Sarı'ya kurslarda hazırladıkları el emeği hediyeleri verdiler. Başkan Batur, Halk Eğitim merkezi müdürü Ekrem Sarı, Belediye kadın meclis üyeleri ile birlikte sergininin açılışını gerçekleştirdiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Narlıdere'li Kadınlar El Emeklerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement