Nasa 2030'larda Mars'a İnsan Yollamak İstiyor - Son Dakika
Teknoloji

Nasa 2030'larda Mars'a İnsan Yollamak İstiyor

Nasa 2030\'larda Mars\'a İnsan Yollamak İstiyor

ABD uzay araştırmaları kurumu NASA, kızıl Mars gezegenine ilk gidecek uzay yolculuğu için tarihi 2030'ların ortaları olarak belirledi.

05.12.2014 19:37

ABD uzay araştırmaları kurumu NASA, kızıl Mars gezegenine ilk gidecek uzay yolculuğu için tarihi 2030'ların ortaları olarak belirledi.

Uzay döneminin ikonu haline dönüşmüş Uzay Mekiği projesi rafa kaldırılmış olabilir ama ABD uzay araştırmaları kurumu NASA onun yerine koyduğu hedefi büyük tutuyor. Bir süredir NASA'nın Mars'a yapmak istediği yolculuk ile ilgili haberler alıyoruz. Bu yönde mesela anstronotların uzun yolculuk sırasında dondurulmaları veya astronotların Mars'da kullanacağı yeni uzay kıyafetlerinin tasarımları haberleri ardı ardına geliyor.

İşte NASA son olarak Mars yolculuğu görevini resmi bir basın toplantısı ile açıkladı. Şu anda insansız test uçuşunu yapmakta olan Orion uzay aracı ile Mars'a gidecek olan NASA astronotları için kalkış tarihi 2030'ların ortaları gibi görünüyor. Ama ondan önce bir ara adım olarak 2025 civarında Dünya ve Mars arasındaki asteroidlere yapılacak bir görev ile öncü bir ekip yollanması sözkonusu.

Dünya'dan yola çıkacak bir ekip, günümüzün en ileri uzay teknolojisi ile bile ancak 150 günde kızıl gezegene varmış olabiliyor. Dünya ve Mars arasındaki mesafeyi anlayabilmek için David Paliwoda ve Jesse Williams'ın hazırladığı web sitesine bir bakmanızı öneriyoruz.

Eğer mesafe başınızı döndürdüyse, hemen Mars'a giden sevimli bir uzay Volvo'su videosu ile biraz eğlenelim, ne dersiniz?

The post NASA 2030'larda Mars'a İnsan Yollamak İstiyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Nasa 2030'larda Mars'a İnsan Yollamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement