Mars'ta Yüksek Miktarda Manganez Oksit Bulundu - Son Dakika
Güncel

Mars'ta Yüksek Miktarda Manganez Oksit Bulundu

NASA, Mars'taki kayalarda yüksek miktarda manganez oksitler bulduğunu açıklayarak kızıl gezegenin bir zamanlar dünyaya benzeyen bir atmosfere ev sahipliği yaptığını açıkladı.

30.06.2016 07:42  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Curiosity'den elde edilen verileri açıklayan NASA Mars'ta bir zamanlar dünyaya benzeyen bir atmosfer bulunduğunu açıkladı.

MANGANEZ OKSİTLER BULUNDU

Gezegendeki kayalarda yüksek miktarda manganez oksitler bulunduğunun altını çizen bilim insanları, bunun şimdiye kadar kızıl gezegenin bir zamanlar dünyadaki benzer bir atmosfere ev sahipliği yaptığına dair en net bulgular olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Los Alamos National Laboratory çalışanı Nina Lanza, şimdiki hedeflerinin manganez oksitlerin nasıl meydana geldiğini keşfetmek olduğunu belirtti.

SU VE OKSİJENSİZ ORTAMDA OLUŞAMIYOR

Zira manganez oksitler suyun ve oksijenin olmadığı ortamlarda oluşamıyor. Bu bulgunun Mars'ta bir zamanlar yaşam olup olmadığını etkisi de mercek altına alınacak. 2015'in ilk aylarında NASA'nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum Perklorat bulmuştu.

Son yıllarda Mars'ı mercek altına alan ve bu gezegen üzerinde çeşitli incelemelerde bulunan NASA, geçtiğimiz yıl Mars'ta akan su olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu açıklamıştı.

Mars\'ta Yüksek Miktarda Manganez Oksit Bulundu
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Mars'ta Yüksek Miktarda Manganez Oksit Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Mustafa Kemal: kesin asrın geri vites şampiyonu tayyip bulmuştur. 7 0 Yanıtla
  • karaşahin: hdpkk etekli lağim fareleri buraya sürgün ediceksin 1 1 Yanıtla

Advertisement