Mars'ta Tridymite Maddesi Bulundu - Son Dakika
Dünya

Mars'ta Tridymite Maddesi Bulundu

Bilim insanları NASA'nın Curiosity adlı keşif robotunu kullanarak şimdiye kadar sadece aşırı sıcaklarda oluştuğuna inandıkları 'tridymite' adı verilen maddeye rastladılar.

15.06.2016 17:28  Güncelleme: 17:55

Bilim insanları NASA'nın Curiosity adlı keşif robotunu kullanarak şimdiye kadar sadece aşırı sıcaklarda oluştuğuna inandıkları 'tridymite' adı verilen maddeye rastladılar. Dünyada da çok az rastlanan bu maddenin, Mars'ın volkanik geçmişi olduğuna işaret ettiği belirtiliyor.

''GÖRMEYİ BEKLEDİĞİMİZ EN SON MADDE''

1980 yılında Helen Dağı patlaması sonrasında oluşan maddeye benzetilen 'tridymite'a Gale kraterinde rastlandığı ve ancak Mars'ın volkanlarının patlamasıyla yüksek sıcaklıkta oluşabileceği belirtildi.

Ulusal Bilimler Akademisi'nde yayımlanan yeni araştırmayla ilgili açıklamada bulunan NASA'nın Johnson Uzay Merkezi'nde jeokimyacı ve araştırmalar editörü Richard Morris, buldukları 'tridymite' için "Mars'ta görmeyi beklediğimiz en son madde" ifadesini kullandı.

''GEZEGEN TARİHİ YENİDEN YAZILABİLİR''

Yeni maddenin, Mars'ın nasıl evrimleştiği hakkında bilgi vereceğini kaydeden Morris, "Bir şeyleri yeniden düşünmemiz gerekebilecek. Belki orada bizim bilmediğimiz bazı çok tuhaf şeyler oluyor" dedi.

Bilim insanları yeni keşifi, "Gezegenin tarihinin yeniden yazılmasını gerektirebilecek bir madde" olarak da görüyor.

2012 yılından beri Gale kraterinde gezen 'Meraklı' adlı robot, Kasım 2011'de Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan fırlatılmıştı. Mars'ın iklim ve jeolojisini inceleyen Meraklı, gezegende yaşamı ve su bulunabilirliğini araştırıyor.

Mars\'ta Tridymite Maddesi Bulundu

Son Dakika Dünya Mars'ta Tridymite Maddesi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ak genclik: Dünya bizim metromuzu, koprumuzu kiskaniyor ne diyorsunuz siz yav, o görüntüler holowod filmi cekimidir 11 47 Yanıtla
  • kayyum: Bize bir faydası yok....benim halkımın açliktan nefesi kokuyor 21 14 Yanıtla
  • ulan: bizdekiler denize girmek orucu bozar mı diye her yıl kafa yorsun 28 3 Yanıtla
  • DAHA NELER: BIZDE SAKAL OKUTANLARI MI ISTERSIN, HACI ROBOTLARMI ISTERSIN HEPSI VAR. HERKES GIDIYOR MARSA AYA, BIZ HALA YURUYORUZ YAYA. 26 3 Yanıtla
  • nebulus: Bizim nasadan daha bilgin bir bakanimiz var ona sormak lazim bu maddenin marsta olusum sebebini, mutlaka bizi aydinlatacak bir aciklama yapacaktir. 28 1 Yanıtla
  • ahmet ahmet: kesin turkiyede vardir bu madde 2023 yili gelsin onuda cikaririz 16 7 Yanıtla
  • ht: Amerikaya hayırlı uğurlu olsun artık somurgelerini oraya gönderir 8 3 Yanıtla
  • çişit: Ulan kafayı yiycem,orucum bozulurmu? 4 5 Yanıtla

Advertisement