Nasa ve Obama'dan Sonra Sıra Sizde - Son Dakika
Güncel

Nasa ve Obama'dan Sonra Sıra Sizde

Nasa ve Obama\'dan Sonra Sıra Sizde

NASA ve Obama’nın siber güvenliğini emanet ettiği Comodo şirketi, SecureBox isimli güvenlik paketi ile yeni bir bilgi güvenliği devrimine imza atmaya hazırlanıyor.

25.07.2014 11:34

NASA ve Obama'nın siber güvenliğini emanet ettiği Comodo şirketi, SecureBox isimli güvenlik paketi ile yeni bir bilgi güvenliği devrimine imza atmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli siber güvenlik şirketlerinden Comodo'nun SecureBox isimli güvenlik paketi ile şirketlerin müşterilerine sorunsuz bağlanması, web sunucusunun korunması, zararlı yazılımların temizlenmesi gibi önemli güvenlik sorunları ortadan kalkacak. Sistemle ayrıca uzaktan ele geçirme, tuş kaydedici, SSL yakalama, bellek okuma, 0 gün zararlı yazılımı, fon transferi dolandırıcılığı, veri sızıntısı gibi önemli bilinen tehditler de sorun olmaktan çıkacak.

OBAMA DA GÜVENLİĞİNİ EMANET ETTİ

ABD son başkanlık seçimleri sırasında Obama ve rakibi Mitt Romney'in, NASA'nın, IBM ve Western Union gibi dünya devlerinin siber güvenliğini emanet ettiği şirket, hazırladığı SecureBox isimli güvenlik setiyle uzaktan ele geçirme, tuş kaydedici, SSL yakalama, bellek kazıma, 0 gün yazılımı, veri ekstrafilistrasyonu gibi bilinen tehlikelere karşı bilgisayarları korumakla kalmayacak, tarayıcıya müdahale, fon transferi dolandırıcılığı gibi telafisi güç güvenlik sorunlarını da önleyecek. Setin içinde işleyen uygulamalar ile hacklenmeye, dolandırıcılığa ve veri sızıntısına karşı üstün koruma sağlayacak olan sistem, geleneksel güvenlik çözümlerinin bıraktığı boşlukları doldurarak şirketlerin müşterilerinin hizmetlerine sorunsuz bağlanmasına yardımcı olacak. Bütün uygulama pencerelerini kapsayan SecureBox, masaüstü ve Windows masaüstü arasında kolay geçiş imkanı tanımak gibi ekstra hizmetlerin yanı sıra hafif bulut, anti virüs yazılımı, herhangi bir oturum başlatmadan önce bilinen etkin zararlı yazılımları da temizleyerek, olası sorunları baştan engellemeyi amaçlıyor.

Hackerların SSL bağlantısına sızarak son kullanıcıya geçersiz sertifika vermesini de engelleyecek sistem, izinsiz izleme üzerinden yapılan saldırıları bertaraf ederek, kredi kartı dolandırıcılığını da imkansız hale getiriyor.

KİMLER SECURE-BOX KULLANMALI?

Bankacılık ve Finans Kurumları: Ürün kişinin, çalışanlarının ya da müşterilerinin arasında yüksek güvenlikli etkileşim sağlayarak dolandırıcılık kaynaklı finansal kayıplar kaynaklı mali sorumluluğun önüne geçiyor.

Satış Noktası (POS) Sistemleri: Perakendecilerin, yiyecek hizmeti veren şirketlerin ve sağlık kurumlarının, otellerin vs. POS sistemlerini güvenli hale getirerek kredi kartı bilgilerini koruyor.

ATM'ler: ATM'lere müdahaleyi veya hacklenme durumlarını işletim sistemi düzeyinde güvenliği sağlayarak engelliyor.

Devlet Kurumları: Devlet çalışanı ve görevlilerinin kullandıkları önemli uygulamaların güvenliğini sağlayarak yüksek düzeyde hassasiyet taşıyan verilerin sızdırılmasını engelliyor.

İşletmeler: Kendi Cihazını Getir (BYOD) politikalarını ve uzaktan çalışma alanlarını destekleyerek yönetilen ve yönetilmeyen masaüstlerinde kurumsal etkinliklerin güvenliği sağlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nasa ve Obama'dan Sonra Sıra Sizde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement