Nasa Yeni Uzay Gemisi Tasarımları Peşinde - Son Dakika
Teknoloji

Nasa Yeni Uzay Gemisi Tasarımları Peşinde

Nasa Yeni Uzay Gemisi Tasarımları Peşinde

Uzay Mekiği programı bittikten sonra astronotları yörüngeye göndermek için yeni bir araç isteyen NASA, yeni uzay gemisi tasarımlarına bakıyor.

18.09.2014 09:40

Uzay Mekiği programı bittikten sonra astronotları yörüngeye göndermek için yeni bir araç isteyen NASA, yeni uzay gemisi tasarımlarına bakıyor.

2011'de Uzay Mekiği programı sona erdi ama hala uzayda yapılacak çok şey var. NASA astronotlarını yörüngeye ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na yollayabilmek için yeni araçlar peşinde. Bunun için 2018 yılında tarihin en büyük roketini devreye almaya hazırlanırken, bir yandan da yeni uzay gemisi tasarımlarını incelemekle meşgul.

Daha önce NASA'nın fütüristik bir uzay gemisi kokpiti için taslak çalışmalarını görmüştük ama bu sefer işler ciddi. NASA en geç 2017 yılında kendi araçları ile uzaya tekrar çıkmak istiyor. Bunun için Boeing ve SpaceX firmalarına 6.2 milyar Dolar karşılığında bu yeni nesil gemiyi geliştirme görevi verilmiş. Böylece ABD, uzaya çıkmak için Sovyet Soyuz kapsüllerine bağımlı olmaktan kurtulmak istiyor.

Boeing'in üzerinde çalıştığı proje, bir Atlas V roketine takılacak kapsül şeklinde bir tasarım. Altı kişilik ekibi yörüngeye çıkartabilecek CST-100 kodlu kapsül, dünyaya geri dönüşte ısı kalkanı ve paraşüt sistemi kullanacak. Bu yöntem eski Apollo araçlarına çok benziyor ama günümüzün son teknolojisi kullanılacak.

SpaceX firması ise halen Uluslararası Uzay İstasyonuna insansız kargo taşımak için bir roket ve kapsül sistemine sahip. Firma bunu geliştirerek insanlı kullanıma uygun hale getirecek Dragon sistemi üzerinde çalışıyor. Nihayetinde bu yöntemin Boeing'in çözümünden ucuz olmasını bekliyorlar.

Bu arada gelecekte çöplerden geçilmeyecek yörüngede neler olup biteceğini merak edenler, şimdiden Habitat uzay macera oyununu denemek isteyebilirler.

The post NASA Yeni Uzay Gemisi Tasarımları Peşinde appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Nasa Yeni Uzay Gemisi Tasarımları Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement