Nazarbayev, Dünya Bankası'ndan Indrawati'yi Kabul Etti - Son Dakika
Ekonomi

Nazarbayev, Dünya Bankası'ndan Indrawati'yi Kabul Etti

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Dünya Bankası Yönetici Direktörü Sri Mulyani Indrawati'yi devlet sarayı Akorda'da kabul etti.

23.10.2014 13:24

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Dünya Bankası Yönetici Direktörü Sri Mulyani Indrawati'yi devlet sarayı Akorda'da kabul etti.

Akorda basın servisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Kazakistan ile Dünya Bankası arasında mayıs ayında imzalanan çerçeve ortaklık anlaşması kapsamında işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele aldı.

Indrawati, Kazakistan'ın bölgesel ve küresel entegrasyon alanında ilerleme kaydettiğini belirtirken, su ve enerji kaynaklarının bölgesel sorunların çözümünde önemli bir rol oynayacağını bildirdi.

Kazakistan ve Dünya Bankası işbirliğinin sürdürülebilir kalkınma ve ekonominin çeşitlendirilmesinin teşvikinde başarı elde ettiğini anlatan Indrawati,  çerçeve ortaklık anlaşmasının önemini vurguladı.

Nazarbayev ise Dünya Bankası'nın ülkesinin bağımsızlık kazanmasından bu yana stratejik ortağı olduğunu ifade etti.

Kazakistan Dünya Bankası'na 1992 yılında katıldı. Dünya Bankası'yla bugüne kadar 41 proje yürüten Kazakistan'a söz konusu projelerin hayata geçmesinde toplamda  6,8 milyar dolar kaynak sağlandı. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Nazarbayev, Dünya Bankası'ndan Indrawati'yi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement