Nazilli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Nazilli'den Kısa Kısa

Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu proje ekibi, eğitim için gittiği İsveç ve Letonya'dan döndü.

14.05.2013 14:20

Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu proje ekibi, eğitim için gittiği İsveç ve Letonya'dan döndü.

Aydın Teknik Elemanlar Derneğinin (AYTED) yürüttüğü, AB Leonardo da Vinci hibe destekli "Nehir Havza Yönetimi ile Su Kapasitesinin Artırılması Projesi" kapsamında İsveç ve Letonya'da uygulama eğitimine katılan 30 kursiyer, Nazilli'ye döndü.

AYTED Genel Sekreteri ve Proje Yöneticilerinden Eyüp Taytan, Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu, Aydın İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü, Büyük Menderes Çevre Koruma Birliği, Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve diğer kurum ve kuruluş çalışanlarından oluşan katılımcıların 2 hafta süreyle eğitime katıldığını bildirdi. Taytan, İsveç ve Letonya'daki çalışmalarda önemli deneyimler edindiklerini belirterek, "Ülkemizin havza yönetimi konusunda güçlü ve zayıf yönlerini irdeleme fırsatı bulduk. AB Su Çerçeve Direktifinin Ülkemizde de uygulanmasında, özellikle Büyük Menderes Havzasında, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği konusunda tecrübeler edindik. Suyun koruma-kullanma dengesi gözetilerek, sürdürülebilir ve entegre bir şekilde yönetimi için, AB mevzuatı ile Ülkemiz mevzuatının uyumlaştırması önemli ama yeterli değil" diye konuştu.

Taytan, ülkelerarası işbirliğinin önemine vurgu yaparak bu faaliyetlerin sürdürülmesi temennisinde bulundu.

-Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı-

Nazilli Devlet Hastanesi'nde, personeli bilgilendirici yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Nazilli Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, hastane personeline yangına müdahale, hasta tahliyesi konuları uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikata, sağlık personelinin tamamının katıldı. - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nazilli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement