Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Bu yıl konusu “Serbest” olarak belirlenen 20’inci “Nehar Tüblek Karikatür Yarışması” sonuçlandı.

06.03.2015 21:43

Bu yıl konusu "Serbest" olarak belirlenen 20'inci "Nehar Tüblek Karikatür Yarışması" sonuçlandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yarışmanın gurur verici olduğunu belirterek başkanlığı süresince yarışmanın devam edeceği sözünü verdi.

6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış sanatçı Nehar Tüblek anısına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması sonuçlandı. Bu yıl 20'incisi düzenlenen yarışmaya Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar, karikatüristler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Murat Hazinedar ve karikatüristlerden Tonguç Yaşar, Raşit Yakalı, Metin Üstündağ, Mahmut Akgün, Ahmet Öztürklevent ve Akdağ Saydut'tan oluşan seçiciler kurulu toplanarak dereceye girenleri belirledi. Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yarışmada dereceye giren karikatüristlere ödülleri Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından verildi.

Yarışmaya katılan karikatüristleri tebrik ettiğini belirten Başkan Hazinedar, "Beşiktaş Belediyesi olarak etkinlik gurur verici bir etkinlik olduğunu söylemeliyim. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen bu yarışma önemli bir yarışma. Ölümünün hemen ardından 20 yıldır sorunsuz devam ettirilmesi son derece önemli. Bir sanat insanı için bu kadar uzun süre devam eden bir yarışma için ben de gurur duyuyorum. Bende ofisimde Nehar Tüblek karikatüristlerine yer veriyorum. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Uluslararası boyuta taşınması gereken bir yarışmadır. Ben Başkanlığım sürece sözünü veriyorum bu yarışma devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yarışma sonucunda birincilik ödülüne Kaan Saatçi sahip olurken ikincilik ödülü Aytur Şahibay'ın oldu üçüncülüğü ise Serdar Günbilen elde etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement