Nepal'in Eski Veliaht Prensi Tayland'da Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Nepal'in Eski Veliaht Prensi Tayland'da Gözaltına Alındı

Nepal'in eski veliaht prensi Paras Shah, uyuşturucu bulundurmaktan Tayland'da gözaltına alındı.

16.07.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nepal'in eski veliaht prensi Paras Shah, uyuşturucu bulundurmaktan Tayland'da gözaltına alındı.

Polis, Paras Shah'ın Tayland'da kaldığı otelin bir çalışanının ihbarı üzerine gözaltına alındığını ve 10 gramın üzerinde marihuana taşıdığını açıkladı.

Shah'ın kefaletle serbest bırakıldığı, yargılanmayı beklediği ve ülkede ikinci kez uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alınan eski Nepal veliaht prensinin, suçlu bulunması halinde beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Bangkok'taki Nepal Büyükelçiliği, olayı takip ettiğini açıkladı ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Eğlence düşkünlüğü nedeniyle Nepal'de pek sevilmeyen Paras Shah, daha önce de yine marihuana bulundurmaktan Puket adasında gözaltına alınmıştı.

Paras Shah'ın 2000 yılında alkollü kullandığı aracıyla çarptığı ünlü bir halk şarkıcısını öldürdüğü iddia edilmiş, 600 bin kişi Shah'ın suçlanmasını talep eden dilekçeye imza atmış ancak daha sonra bir subay kazanın sorumluluğunu üstlenmişti.

Eski veliaht prens, 2010 yılında da sarhoşken girdiği bir tartışma sırasında Nepal Başbakan Yardımcısı'nın damadına ateş açmıştı.

Paras Shah'ın veliaht prens olan kuzeni Dipendra, 2001 yılında uyuşturucu ve alkolün etkisindeyken 9 aile üyesini öldürmüş ve intihara teşebbüs etmiş, üç gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Üç günlük koma süresince kral ilan edilen Dipendra'nın ölümünden sonra taht Paras Shah'ın babasına geçmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nepal'in Eski Veliaht Prensi Tayland'da Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement