Neşet Ertaş'ın Ölümünün 2. Yılı - Son Dakika
Kültür Sanat

Neşet Ertaş'ın Ölümünün 2. Yılı

Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Kaya: "Gönül insanı, halk adamı Neşet Ertaş hiçbir zaman unutulmayacak, binlerce yıl sonra bile hatırlanacak.

25.09.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya, halk ozanı merhum Neşet Ertaş'ın gönül insanı ve halk adamı olduğunu belirterek, "Neşet Ertaş hiçbir zaman unutulmayacak, binlerce yıl sonra bile hatırlanacak. Onun türküleri, eserleri bu halkın kalbine ve hafızasına işlemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın ölümünün 2. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sanatçının, 1938'de Kırşehir'in Kırtıllar köyünde doğduğunu söylendiğini fakat bu köyün ne bir haritada ne de kimliğinde yer aldığını kaydetti.

"Dünyaya garip gelip, garip giden Neşet Ertaş'ın garipliği, işte doğumunda kimliğine yazılmayan köyünün adıyla başladı" ifadesini kullanan Kaya, aslında o köyün 6 hanelik bir yer olduğunu ve Kelismailuşağı Köyü'nün sınırında yer aldığını hatırlattı.

Kaya, Ertaş'ın akrabalarının, çocukluk yıllarında köydeki çocukları sünnet ettiğini, yani sadece saz-davul-zurna ile değil, her açıdan insanların hizmetine koştuklarını belirterek, Neşet Ertaş'ın, insanlığa adeta ışık tutacak sözleri ile ilmi ve tasavvufi yönünü ortaya koyduğunu aktardı.

Neşet Ertaş'ın "Devlet Sanatçılığı" ödülünü halktan ayrıcalıklı olmamak için almadığını hatırlatarak, sanatçı adına düzenlenen etkinliklerin, ödül törenlerinin adına yakışır yapılmasını isteyen Kaya, "Gönül insanı, halk adamı Neşet Ertaş hiçbir zaman unutulmayacak, binlerce yıl sonra bile hatırlanacak. Onun türküleri, eserleri bu halkın kalbine ve hafızasına işlemiştir" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Neşet Ertaş'ın Ölümünün 2. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement